A FUNZINE-csapat kedvenc éttermei Budapesten

Ezen a héten a FUNZINE csapatának kedvenc budapesti helyeivel ismertetünk meg téged – szám szerint hét darabbal, hogy gond nélkül kihúzd a jövő heti gasztroajánlónkig! 


Marci – újságíró-szerkesztő

Mivel legalább annyira szeretem a hasamat, mint Budapestet, ezért nem egy, nem is kettő, hanem rögtön három darab fővárosi kedvencet ajánlok!

Az Árpád híd budai hídfőjétől egy néhány perces kényelmes sétára található, barokkos környezetben megbújó Kéhli Éttermet sok-sok évvel ezelőtt fedeztem fel, és azóta is gyakori visszajárónak számítok. Itt aztán mindenki megismerheti a Krúdys életérzést, hiszen a finom magyaros ételeket páratlan minőségű kiszolgálás, isteni kadarka, és kellemes cigányzene kíséri. Egyszerre bohém, úrias, és ízig-vérig óbudai – ha egy jóízű időutazásra vágysz, ne is keresgélj tovább!

1036 Budapest, Mókus u. 22

Másik nagy favoritom a hűvösvölgyi Fióka, ahol szintén a magyaros ízvilág uralkodik, viszont annak a nemzetközi kulináris trendekhez igazodó változatát képviselik. Húsalapú ételek mellett mindig találni néhány vegetáriánus fogást is az szezonálisan változó étlapon, a művészi gonddal megkomponált tálak mellé pedig egy kellően széles és minőségi palackokat felvonultató borválasztékból rendelhetünk. A százéves, klinkertéglás postaépületben helyet foglaló étterem viszonylag kevés asztallal operál, úgyhogy beesés helyett inkább tervezzünk előre és foglaljunk asztalt!

1122 Budapest, Városmajor u. 75.

A harmadik, szívem mellett a gyomromhoz is közel álló éttermet a pesti Széchenyi utcában találjuk, a Parlamenttől egy kőhajításnyira. A Momotaro Ramen a szépemlékű Nimród helyén működik már elég régóta, viszont a vadászfestmények és a trófeák még mindig a falakat díszítik – a keleti bájt csupán egy pár lampion jelenti a bejárati ajtó fölött. Ezzel a furcsa dizájnnal együtt is, a Momotaro a város egyik legjobb ázsiai étterme: az étlapon kínai és japán fogásokat nagyjából fele-fele arányban találni, és bár sushit egyáltalán nem szolgálnak fel, a japán tésztás levesükért, a tucatnyi verzióban kapható ramenért élek-halok. Vigyázat, hétfőnként zárva!

1054 Budapest, Széchenyi u. 16


Peti – online szerkesztő


Az én kedvenc helyem a Veranda: először is, mutasson nekem valaki még egy ilyen szép helyen található éttermet Budapesten! Másodszor: az itt felszolgált pizzához foghatót sehol a városban még nem ettem. Kedvencem a nemes egyszerűséggel Veranda pizza néven futó kreációjuk, amire mozzarella, fontina sajt, vargánya gomba, hatalmas olívabogyók és érlelt pármai sonka kerül. Melegebb őszi napokon tökéletes választás, hiszen a teraszra kiülve élvezhetjük a természet közelségét, távozás után pedig sétálhatunk egy kört a Kopaszi-gáton.

1117 Budapest, Kopaszi gát 3


Zoli – terjesztésért felelős munkatárs 

A Belgrád rakparti Trattoria Toscana számomra egyet jelent a hamisítatlan olasz konyhával. A legnagyobb olasz tartomány gasztronómiai hagyományát tökéletes kiszolgálással párosító étterem kínálatából már csak a rák tatár megérne egy misét, aminek a körülírására nem tudnék elegendő szuperlatívuszt felhalmozni. A házias kisvendéglő hangulatát keltő folyóparti Trattoria Toscana egy kiváló borbárral is rendelkezik, ahol a legfinomabb magyar és itáliai borokat kínálják. Akár tésztás vagy halételes kedvemben vagyok, esetleg pizzára vágynék, ide mindig bátran és nagy örömmel térek be!

1056 Budapest, Belgrád rkp. 13-15.


Petra – projektmenedzser

Kedvenc pesti hely? Könnyű: a Stika. Egy pici, ellenben nagyon családias hangulatú helyről van szó, ahol a kutyákat is legalább annyira szívesen fogadják, mint a gazdijukat. Már legalább négyszer rendeltem a kecskesajtos hamburgerüket, és még biztos visszamegyek legalább ennyiszer! Ha egyszer megkóstoltad, garantáltan nehezen fogsz leszakadni róla: korábban el se tudtam volna képzelni, hogy egy húsnélküli hamburger ilyen finom is lehet, de a Stikás srácok annyira jól összerakták a szendvicset, hogy már csak attól össze csordul a számban a nyál, ha rá gondolok. Ismerősöktől azt hallottam, hogy az ebédmenüjük is elég jó szokott lenni…

1072 Budapest, Dob u. 46/a


Szilvi – account manager

Én szeretek mindig új helyeket felfedezni, mást és mást kipróbálni. Kedvenc éttermet épp ezért nem is tudnék most mondani, de ahova biztosan vissza fogok menni, az a Nobu Budapest. Mindent a legfrissebb alapanyagokból készítenek, a perui-ázsiai ízvilág valami elképesztő, a fogások pedig a száraz misós bébi spenót salátától a popcorn shrimp tempurán keresztül a Wagyu marhás hamburgerig szinte minden igényt és ízlést lefednek. Az exkluzív környezet már csak hab a tortán!

1051 Budapest, Erzsébet tér 7-8.