A diótörő a Puskin és Corvin mozi műsorán!

A szentpétervári, nagy múltra visszatekintő Marinszkij Balettben rögzített előadás – itt volt ennek a balettnak a világpremierje is! – varázslatos mű, hagyományos díszlettel, jelmezzel és koreográfiával.

Az egész család számára tökéletes szórakozás advent, karácsony és Újév idején. A felvétel minden 3D-s tartalmat kezelni tudó géppel kompatibilis. A műsoridő 106 perc.

  • A világ első A diótörő című balettje 3 dimenzióban
  • Gyönyörű, hagyományos előadás, melyet különösen életszerűvé tesz a 3D-s rögzítés és vetítés
  • A szentpétervári Marinszkij Balettben rögzítették, 2011-ben
  • A női főszerepet Alina Szomova, a férfit Vlagyimir Skljarov táncolja
  • Zeneszerző: Csajkovszkij, vezényel: Valerij Gergijev
  • Tökéletes karácsonyi szórakozást nyújt az egész családnak
  • Minden 3D-s projektorral kompatibilis (előrhető 2 D-ben is)
  • Premier: november 13.
  • DCP,3D, 2D, 5.1 surround hang, 105 perc 


A Marinszkij Színház 3D-s A diótörője a harmadik 3D-s produkció, melyet a More2Screen készíttetett. A szintén a Marinszkij Balett előadásában rögzített 2011-es 3D-s Giselle-t – a világ első 3D-s balettjét! –, valamint a 2012-es, Matthew Bourne rendezte, 3D-s Hattyúk tavát követte. Egyértelműen nemzetközi forgalmazásra szánták. A diótörőt, a karácsonyi ünnepkör örök kedvencét ezúttal 3D-ben láthatja a világ moziszerető közönsége!

Rövid tartalom

A balett egy karácsony esti vendégséggel kezdődik. Clara (Marika), a vendéglátók lánya keresztapjától, Drosselmeyertől egy diótörő bábut kap ajándékba. Az ünneplő családi körből a történet szárnyán a Diótörő és Egérkirály elleni csata színhelyére repülünk, majd tanúi leszünk, hogyan változik át a Diótörő herceggé, és izgalmas kalandokban lesz részük Clarával együtt az Édességek Birodalmában (Bababirodalomban), ahol Cukrozott Szilva tündér ünnepséget rendez Clara (Mária hercegnő) és a herceg tiszteletére. A világ legkiválóbb táncosai – mint amilyen Szomova és Skljarov –, remek koreográfusok, elismert díszlet- és jelmeztervezők dolgoztak azon, hogy ez a Marinszkij Balett produkció minden korosztály számára élvezetes és emlékezetes legyen.

Magyarországi és szlovákiai terjesztő: Pannónia Szórakoztató Kft.
Digitális 2D-ben a Puskin mozi, 3D-ben a Corvin mozi műsorán

www.puskinmozi.hu
www.corvinmozi.hu