A Dal második elődöntőjének fellépői

Ezen a hétvégén különösen izgalmas lesz az elődöntő, hiszen az ismertebb kedvencek mellett a Django-pop, a metál és az elektronikus műfaj néhány képviselője is bemutatkozik.Dér Heni, akit évekkel ezelőtt a Sugarloaf frontembereként ismerhettünk meg, az utóbbi időben szólistaként halmozza a sikereket. Az idei versenyen új dalával, az Ébresztővel indul a győzelemért, amelyet Intro című első szólóalbumáról ismerhetünk.


 Egy szimpatikus régi kedvenc, a harmadik X faktorból startoló Oláh Gergő dalát is kiválasztotta a zsűri. A máris nagyon népszerű Tükör előtt című friss sláger biztosan a mezőny egyik legesélyesebb indulója lesz.


Igazi színfoltnak ígérkezik a Leander Rising csapata. A metálzenekar a Lőjetek fel című számmal került be, amely második albumukon, az Öngyötrőn is hallható. A 2010 óta aktív együttes pályáját erősen megdobhatja a továbbjutás.


A csupa eredeti arcból álló PANKASTIC! elmondhatja magáról, hogy egyedi műfajt teremtett a magyar popzenében. A Django-popot játszó formáció nagyon tevékeny időszakot tudhat maga mögött. Daluk, a Kicsi a világ, de nagy világ pedig igazi meglepetésként szerepelhet a mezőnyben.


Az autodidakta énekes ikerpár, Szécsi Saci és Böbe idei versenyszáma, az Our Time egy új, érettebb oldaláról mutatja meg a két lányt. A tavalyi, egyszemélyes szerzeményből kibontott dalhoz képest a mostani, két hangra írt daluk egy igazi útkeresésről szól.


Első emlékünk Szabó Ádámról a Csillag születik műsorhoz kapcsolódik, ám azóta Ádám sokfelé bizonyíthatta tehetségét. A Give me Your Love-val bekerült a második elődöntő tíz versenyzője közé, ahol a harmonikás fiú ismét elkápráztatja majd a tévénézőket.


Éliás Gyula JR. és a Fourtissimo zenekar közös produkciója, a Run To You elsősorban a könnyedebb jazz kedvelőit fogja megérinteni. Éliás Gyula JR. hangja és a négytagú családi zenekar virtuóz hangszerjátéka garancia lesz a magas színvonalra.


Newl, Shizuka és Zola, vagyis a New Level Empire ismét bejutott a harmincba, és a tavalyi előkelő ötödik helyezés után, idén kis szerencsével tarolhatnak is. A hangulatos Homelights a gyermekkort idézi fel, az együttes sajátos modern dance stílusában.


Ív nevéről leginkább a ByeAlexszel énekelt Bocs, hogy duett juthat az eszünkbe, ám most itt az alkalom, hogy az énekesnő szólóban is bizonyítson a nagyközönség előtt. A Fire című dalt hallva sokan tehetik fel a kérdést: hol volt eddig ez a lány?


A Chances két gitárosa, Kosztyu János és Orbán Ferenc a tőlük ismert zúzós zenét lágyabbra váltotta a The Night című szerzeményben. A „civilben” metálos fiúk ezzel a szép dallal igazi meglepetést fognak szerezni a rajongóiknak.