A Csalogány és az Onyx a világ 101 legjobb étterme között

Ha egy romantikus ebédre vagy vacsorára vágyunk és biztosra akarunk menni, több mint 200 szakíró és tapasztalt blogger véleménye, ajánlása követendő lehet. Nem elhanyagolható eredmény, hogy hazánk éttermei közül 4 is előkelő helyen szerepel a Daily Meal kedvencei között.Európa 101 legjobb éttermének rangsorát állította fel a The Daily Meal. A 2012-es listán külön szerepelnek Közép-Európa egyes országai (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország). 150 helyből lett kiválasztva a top 20, melyben a Csalogány 26, a Chateau Visz (ami ráadásul Berencsepusztán található), az Onyx és a Vár: a Spejz is szerepel a legjobbak között.

A rangsorolás fő szempontjai a konyha, a hely stílusa és kiszolgálása voltak. Az árak és a díjak csak az első körökben jelentettek támpontot, a végső döntésnél ezeket már nem vették figyelembe.

A 13. helyezett Csalogány 26 Étterem változatos napi menüvel csábítja a gasztronómiai élvezetekre vágyókat. A séf a nemzetközi konyha ízeit veszi alapul, amelyeket a magyar konyha különlegességeivel egészít ki. Dizájnszempontból egyszerű és visszafogott a hely, a berendezés teljesen funkcionális. A kiszolgálásból érezhető, hogy a vendégek kívánsága az első, a felszolgálók udvariasak és segítőkészek.

Az Onyx Étterem a 17. helyet csípte el a listán. Az Onyx “a tradíciót és az evolúciót” egyesíti, és minden tekintetben igyekszik megfelelni a nemzetközi elvárásoknak. A legszebb szállodák közelsége miatt nemzetközi ételeket is készítenek, míg a Magyar Evolúció menü friss és kiváló hazai alapanyagokból készült ételeket kínál. Az enteriőr  kialakítása európai színvonalú. Munkatársaik folyamatos képzéseken vesznek részt, séfjeik szakácsversenyeket nyernek. 2011-ben a Michelin csillagot is kiérdemelte.

Tetszett ez a cikk? Akkor olvasd el az alábbiakat is:

Budapest, te csodás!

A hét helye a FUNZINE-nál: a Hivatal kávézó

A CNN ajánlja: ha október, akkor Budapest Maraton!