A bőség hete a mozikban

Filmdömping van a piacon: csütörtökön nyolc új premier lesz a mozikban. Mi kiválasztottunk párat teljesen random jelleggel.Égből pottyant Mikulás

Mivel október 6. a premierek napja ezen a héten, csoda, hogy csak egy Mikulás-tematikájú alkotás került a szórásba. A német film tipikus fordulattal kezdődik: Ben és családja átköltözik a nagyapa megüresedett házába. Kint esik az eső, ami tovább nehezíti a beilleszkedést az új helyen. Aztán Ben apukája elveszti az állását, amitől a helyzet még rosszabb lesz. Zúzmarás Nikola megsértette a Karácsony Tanácsot azzal, hogy meghallgatja a gyerekek kívánságait, és olyan ajándékokat is készít, amelyek nem pénzért kaphatóak. Mi van akkor, ha Ben és a Mikulás-mesterségtől eltiltott Nikola találkozik? 

A hét pszichopata és a Si-cu

A cím alapján nem nagyon ítélnénk meg neki a bizalmat, de a filmet nem akárki rendezte: Martin McDonagh meglehetősen sikeres drámaíró, nálunk A kripli, a Leenane szépe, A párnaember és Az alhangya futotta be a legnagyobb karriert, de nemzetközi viszonylatban második filmjével is nagyot szakított: az Erőszakik BAFTÁt nyert, de jelölték Oscarra is. Eheti premierje olyan neveket vonultat fel mint Colin Farrell, Sam Rockwell, Christopher Walken és Woody Harrelson. Ez garancia az agymenésre, a hülye szövegekre, amelyeket ezek négyen szemrebbenés nélkül adnak elő. Ráadásul McDonagh írta a forgatókönyvet is. Kell ennél több? 

Fehér éjszaka

Tomer Sisley a francia film ásza: a drogról, gyerekrablásról, izgalomról szóló mozi főszereplője az egyik legjobb pasi a 40-es franciák között, a film azonban nem szál le az üldözős vonalról: egy merő roadmovie, jó néhány kiló fehér porral nehezítve. A zsarolt zsaru küzdelme a drogért és fiáért nem először fordul elő a mozitörténelemben – és nem is utoljára. Viszont ha szereted az ilyen típusú filmeket, nem fogsz csalódni: sok-sok akció, sok svenk, szédítő kameramozgások, sok verekedés – minden, amit a műfaj megkövetel, megvan itt…Kispályás szerelem

Ez az a film, amely után minden nő, aki eddig nem volt szerelmes Gerard Butlerbe, most ájultan hever a lábai előtt: romantikus vígjáték, amelyben a kemény színész emberi oldalát mutathatja meg – na jó, van félmeztelen jelenet is. Egy elvált apa, egy gyönyörű kisgyerek, Jessica Biel – minden adott egy nagy szerelemhez, bár az ilyenkor megszokott buktatókkal: anyu éppen férjhez akar menni, de nem apuhoz. Nosza, jön még némi csábítás (minden értelemben) Catherine Zeta-Jones személyében, és még Dennis Quaidet is félre kell állítani az útból. Szerinted sikerül?

http://www.youtube.com/watch?v=dFv840k6Jp4