A 2015-ös báli szezon érdekességei

Megint eljött az idő, hogy átnézzük a ruhatárunkat, és felkészüljünk a szezon legjobb báljaira. Az események széles kínálatából választhatunk attól függően, hogy milyen témájú, vagy mennyire formális időtöltéshez van kedvünk. Csak annyit kell tennünk, hogy eldöntjük, az évente megrendezett, hagyományos bálok közül akarunk választani, vagy inkább kipróbálunk valami újat.Mint minden évben, az idei farsangi mulatságokon vagy karneválokon is (Hévízen, Zánkán vagy Zircen) kötelező a jelmez, vagy legalább egy álarc. Más bálok egy témára épülnek, mint például a barokk korra (Barokk Bál, Győr), a csángó népzenére (Csángó Bál) vagy Szécheny István korára (Széchenyi Bál). A történelmi bálok, jogász bálok és néptánc bálok nagyszerű alkalmak arra, hogy elmerüljünk a kultúrában, vagy időutazásra induljunk, míg a jótékonysági bálokon találkozik egymással a nagylelkű adakozás és a könnyed szórakozás.Február 14-én, az Operában, a Faust első változatának 225. évfordulója emlékére megnyitja kapuit a Faust Bál. Ezen az estén meghallgathatjuk Angela Gheorghiu operaénekesnő, a londoni Royal Opera, a New York Metropolitan opera és a Milánói Scala sztárjának előadását. Egyben ez lesz a művész magyarországi debütálása. A bál eseményeit a Dalszínház Utcabál résztvevői is nyomon követhetik az opera épülete mellől.

A hagyomány szerint ez a bál sem kerülhet megrendezésre egy jó ügy szolgálata nélkül. Az eseményből befolyt összeg az Országos Mentőszolgálatot támogatja majd. A bált követő napon pedig hátrányos helyzetű gyerekek érkeznek a bálterembe, hogy megnézzék Humperdinck meseoperáját, a Jancsi és Juliskát.Magyarországon most először, hagyományteremtő céllal nyílik meg február 7-én az InfoBál. Az új társasági esemény célja, hogy találkozási lehetőséget teremtsen az infokommunikációs szektor tagjai számára. Az első InfoBál otthona a Budapest Marriott Hotel lesz.

A magyar telekommunikáció vezető egyéniségei mellett a gálára meghívást kapnak a közélet, az üzleti élet és a diplomáciai szektor fontosabb tagjai is. A gálán a szakmai megbeszélések helyett a főszerepet a szórakozás és a kapcsolatépítés játssza majd. A háromfogásos vacsora és a kiváló borok mellett többek között meghallgathatjuk a Grácia Hegedű Trió és a Why Not zenekar koncertjét is.

Az est egy aukció helyszínéül is szolgál, amely a Csodalámpa Alapítvány számára nyújt támogatást. Az alapítvány fő célja a tartós betegséggel élő gyermekek segítése.

Más érdekes bálok 2015-ben:

 

Jogász Bál (Február 7)

Sváb Bálok (Február 14)

Székely Bál (Február 14)

Magyar Borok Bálja (Február 21)

Anna-bál (Július 26)

Jane Austin Bál (Október 2-3)