9 megdöbbentő állati szokás

Az állatvilág valóban sokszínű és csodálatos. Vannak azonban elég érdekes tulajdonsággal bíró állatok is. 9 meghökkentő állati szokást mutatunk meg neked. 


1. Ganajtúró bogár

Az állat nem elég, hogy az állat trágyájából készült masszát görgeti maga előtt, de azt is eszi, sőt, még petéit is oda rakja.


2.Vidra

Különös párzási rítus az övék. A hímek gyakorta halálra erőszakolják a bébi fókákat, mivel tévedésből azt hiszik, hogy nőstény vidrák.


3. Csimpánz

Minden állat szokott egymással verekedni, de egyedül a csimpánz képes úgy harcolni, mint az ember. Terveket sző, megtéveszt és zsákmányt is ejt. Igazi stratéga!


4.Varjú

A madár felismeri az emberi arcokat.Minderre egy kutatás elvégzése után jöttek rá, melyben egy szobába léptek be az emberek, ahol varjak voltak. Azoknál a személyeknél, akik már másodjára vagy harmadjára haladtak át a küszöbön, az állatok sokkal jobban károgtak, mint az ismeretleneknél.


5. Kecske

Az állat izmai tíz másodpercre megbénulnak, ha veszélyben érzik magukat. Ilyenkor a működésképtelen izmok hatására az állat az oldalára borul. Reméljük, nem túl ijedős fajták, az ugyanis akár az életükbe is kerülhetne.


6. Pocoknyúl

A növényevő rágcsáló a télire való eleséget még nyáron összegyűjti. Tárolására igen érdekes helyett nézett ki: döglött madarakba pakolja a felhalmozott táplálékát. Egészségére!


7. Kutya

Az a legenda ismert, mely szerint az ebek megérzik gazdájuk halálát, de még egy érdekes képességgel rendelkeznek a négylábúak. A földrengést is előre jelzik, méghozzá hangos ugatásokkal.


8. Elefántok

Ugyanúgy eltemetik és meggyászolják az elhunyt társaikat, mint az emberek. Lehet azért, mivel úgysem felejtenek semmit, kimúlt társaikra is életük végéig emlékeznek.


9. Vörös szalagoskígyó

A téli hibernáció után a hímek összegyűlnek, akár 30.000 fős csoportot alkotva, hogy együtt várják a nőstényeket. Amikor megérkeznek, hatalmas felbolydulás történik, megkezdődik a hímek versengése a nőstények kegyeikért. Igazi élet-halál harcok alakulnak ki ilyenkor.