7 új hely, ahol elbújhatsz az októberi hideg elől

Ezen a héten összeszedtünk nektek hét olyan friss és ropogós fővárosi helyet, ahol meleg szívvel és hiánypótló kínálattal várnak minden vacogó városlakót! 


Á La Maison Petit

A FUNZINE-csapat kedvenc francia reggelizőjének kishúga csak pár lépésnyire tőle, az utca túloldalán található, így nem kell senkinek sem messzire mennie, ha egy kiadós tojás-alapú étkezés után valami édeset is harapna. A mesebeli desszertfogások Fábián Péter mestercukrász tehetségét dicsérik, aki korábban olyan helyeken dolgozott már mint a Gerbeaud, a Spoon hajó és a Centrál Kávéház. Éclaire-ek, töltött croissantok, quiche-ek és más francia klasszikusok mellett a  betérő vendégek olyan különlegességeket kóstolhatnak mint a spanyol churros, amerikai fánkok, Hong Kong-i egg waffle és többfajta paleo finomság.


Krak’n Town

A város első steampunk kocsmája háromszáz évvel repít előre az időben, egy H.G. Wells és Verne Gyula regényei által ihletett poszt-apokaliptikus világba, amelyben újfent a gőzenergiáé a főszerep. Az angol konyha remekeit a magyar kézműves sörök krémjével párosítva, és mindezt egy teljesen egyedi, művészi odafigyeléssel kiképzett helyszínen felszolgálva a Krak’n Town gasztrokocsma valódi unikum a budapesti vendéglátóhelyek körében. Klasszikus angol reggeli fogások, levesek, szendvicsek, saláták mellett olyan ritkaságokat is rendelhetünk itt, mint a haggis, az angol húspite vagy a toad-in-the-hole.


Crust

Óbuda határán, mégis Buda szívében, a Kolosy tér sarkán találjuk ezt a kedves kis street food létesítményt, ahol újraálmodott levesek és laktató bagettszendvicsek várják a nagyérdeműt. A Fekete Attila és felesége által üzemeltetett gasztrobisztró elsődleges fegyvere az éhség elleni harcban az először kibelezett, majd fehér borban konfitált tépett csirkemellel, malachússal vagy cukkinis lecsóval megtöltött, végül pedig roppanósra pirított héjú, Bánh mi stílusú szendvicseik. Egy leves és szendvics kombóért csupán 1480 forintot kell fizetnünk.


mókusch café & deli

A barátságos Várfok utcában találjuk a szintén családi vállalkozásként működő mókusch-t, amely egész nap finom kávéval, süteményekkel és különböző kenyér-alapú kreálmányokkal várja az erre tévedőket. A hiánypótló mókusch mögött három lánytestvér áll, akiknek erdélyi-német-svájci gyökereik nyomatékosan éreztetik hatásukat az étlapon: sörperec és németes szendvics mellett, (jó delikáthoz híven) prémium magyar lekvárokat is kínálnak a DIY szellemben megálmodott, egyszerre modern és konzervatív hangulatot árasztó hófehér üzletbelsőben. De az igazi nagyágyú mégis a töltött bundáskenyér, amely 750 forintért cserébe egy fél napra bárkit teletölt, ötletességénél fogva pedig újra és újra visszacsábítja az emberfiát.


Whiskers CAT PUB

Akinek egy csésze kávéhoz és doromboló cicákhoz volt kedve, az eddig is több hely közül választhatott, aki viszont a fekete leves helyett inkább egy korsó finom sörre vágyott, de a macskáktól továbbra sem tudott eltekinteni, az eléggé meg volt lőve. A Semmelweis utcai Whiskers Cat Pub nem csak gyönyörű szép cicákkal (akik között van gyömöszölhető dagadék, fürge kiskölyök és kopasz fajtájú is), de selymesen simogató sörökkel, több fajta borral és színes koktélokkal várja a vendégeket a hét minden napján. Randihelyszínnek tökéletes!


Pasta Culture

A folyamatosan változó gasztrotrendek világában csupán egyetlen biztos pont van: mégpedig, hogy a jó tésztaétel soha nem megy ki a divatból. Bár Budapest már így is csordultig teli van tésztázókkal, egyszerűségénél fogva mindig van mit csavarni az alap fogásokon. A Szabadság tértől egy kőhajításnyira, a nagytesó Soup Culture szomszédságában található apró, galériával felszerelt bisztró káprázatos ételei csakis a legjobb alapanyagokból készülnek: van itt többféle pizza, gluténmentes tésztatálak, búzasör, magyar borok, na meg hetente változó menü!


Raqlap Gastro & Street Bar

A belvárosban tovább dübörög a fesztiválszezon: ha egy talpalatnyi nyárra vágysz az egyre nagyobb hidegekben, irány a téliesített Raqlap! A Sziget és a Lollapalooza fesztiválok hangulatát egy belvárosi teraszon megidéző bár étel-ital kínálatában megtalálni a Tikkadt Szöcske névre hallgató magyar kólát, a Szifon Bar legfinomabb tételeit, valamint megannyi mennyei kézműves sört, és a budapesti street food színtér legjobb falatjait, mint péládul a Kolbice by Kobe kolbászos kenyértölcsérét, a Zabáljcsak házi BBQ szósszal készített pulled pork szendvicseit és Töltött Kürtős gyomormelengető édességbombáit.