7 tipp, hogy elérd az álmaid

Nem is olyan nehéz sikeresnek lenni.  Főleg, ha követed ezt a 7 egyszerű tippünket.


1. Csináld azt, amit még senki más nem csinált!

Ez nem azt jelenti, hogy feltalálónak kell lenned, hanem azt, hogy próbálj meg egyedi lenni és olyan dolgokat megalkotni, amit más előtted még nem tett. Használd a kreatív energiádat minden nap, és lépd át az előző napon felállított korlátaidat.


2. Ne hallgass mások tanácsára

Tanácsot kérni nem szégyen, sőt, néha hasznos is, de sose hagyd, hogy barátaid lebeszéljenek egy olyan elképzelésedről, melyben teljes szíveddel hiszel. Csak azoknak a tanácsán gondolkodj el, akik valóban közel állnak hozzád, és biztos vagy benne, hogy jót akarnak neked.


3. Szeresd, amit csinálsz

Bármit is akarsz elérni, a legfontosabb szabály, hogy élvezeted leld benne. Ne az ütemterveknek próbálj megfelelni, hanem saját magadnak. Ne akarj rövid távon áttörő eredményeket elérni, hagyd, hogy a magad tempójában haladj a dolgokkal , így ugyanis biztosan nem fogod megutálni az álmaidhoz vezető utat.


4. Ne másolj másokat

Sose abból indulj ki, hogy másnak hogyan sikerült elérnie az álmait. Nincs két ugyanolyan ember, és ugyanabba a folyóba sem léphetünk bele kétszer, ahogy azt az ókori bölcs mondása is tartja. Ami másnál bevált, lehet, nálad kudarccal végződik. Fontos, hogy saját körülményeidhez formáld a céljaidat.


5. Vallj kudarcot

Bizony, nem viccelünk. A kudarc nagyon hasznos tud lenni. Egyrészt, mert legjobban mindenki a saját hibáiból tanul, másrészt, mert minden megtorpanás erősebbé tesz téged és az elhatározásaidat. Ha az első negatív élmény után feladod az álmaidat, nem is voltak őszinték a vágyaid.


6. Légy kedves

Viselkedj úgy másokkal, ahogyan te is szeretnéd, hogy mások bánjanak veled. Ha kedvesen és segítőkészen bánsz az emberekkel, ők is pozitívan fognak hozzád állni. Ha szívességet teszel valakinek, később viszonozni fogja. Talán pont akkor, amikor a legnagyobb szükséged lesz rá.


7. Kezd el azonnal. AZONNAL!

Ne odázd el a dolgokat, ne hagyd, hogy a félelmed elbizonytalanítson. Tedd meg már ma az első lépéseket álmaid megvalósításához. Ne feledd, holnap semmitől nem lesznek könnyebbek az előtted álló feladatok, és nincs olyan, amit ne lennél képes megcsinálni.