7 magyaros étterem, ami még a nagymamánkat is leelőzi

A Nemzeti Vágta miatt kicsit újra felfedezzük magyar gyökereinket, ezért ideje a gyomrunkat is ráhangolni a magyar gasztronómia remekeire. Íme, 7 hely, ahol mindezt megteheted.

7. Paprika Jancsi

A legendás magyar vendégszeretet legendás magyar klasszikus fogásokkal párosul a Ráday utca színes forgatagában a Paprika Jancsi Étteremben, terasz is vár minket és talán még most is megengedi az idő, hogy odakint fogyasszuk el a magyaros fogásokat. Már nevében is vérbelien magyar hely a Paprika Jancsi, a belső terei pedig csak tovább erősítik a magyaros hangulatot. Turistáknak tökéletes, de persze a magyaroknak is bátran ajánljuk.


6. Vörös Postakocsi

A Vörös Postakocsi a Ráday utca másik éke, méghozzá 1970 óta, így biztosak lehetünk abban, hogy az utóbbi évtizedekben tökélyre fejlesztették receptjeiket. Ha ugyanis egy étterem több mint negyven éve üzemel, nagy bajok nem lehetne vele. Főszerepben természetesen a magyar ételspecialitások vannak, amik mellé külön ínyencségként szólal meg az igazi autentikus cigányzene, ami a hortobágyi csárdák hangulatába repít minket.


5. Kéhli

A vendégszerető Kéhli család 1899-ben nyitotta meg a éttermét, amely a mai napig őriz valamit a régi magyar hangulatából, na és persze ízvilágából. A remek ételek, borok és élő zene felejthetetlenné tesz minden itt elköltött vacsorát. Nincs is ezért azon mit csodálni, hogy Krúdy Gyula is erőszeretettel járt ide. Ajánljuk a hortobágyi húsos palacsintájukat, az édes szájúaknak pedig az édes változatait!


4. Sir Lancelot

Ha a Sir Lancelotot választod, egy igazi időutazásban vehetsz részt, ugyanis a középkorban találhatod magad. A hangulatos étteremben korhű ruhákban szolgálják fel az ételeket, az élő zene pedig csak tovább fokozza az étvágyunkat. Azért is közel nőtt a szívünkhöz a Sir Lancelot, mert borkínálatuk szinte páratlan: a legjobb magyar borok közül válogathatsz.


3. Korhely

Húst hússal, nagyjából ez lehet a Korhely filozófiája, ahol van minden marhaság és malacság. A kalóriákra itt ne figyeljünk és ne is gondoljunk arra, hogy mi az egészséges a modern trendek szerint és mi nem az. Igazi jó magyar ízek, hangok és hangulat, megannyi legendával egy legendás helyen. A jókedvet a remek alkoholkínálat is biztosítja, ráadásul az étlappal másnap(osan) is szívesen látnak minket a Korhelyben.


2. Alabárdos

A remek borok mellett az Alabárdosban a magyar klasszikus finomságokat itt nem a megszokott formában kapjuk meg, hanem némi modern csavarral, ami gasztronómiailag természetesen csak növeli az izgalmakat. Nem mehetünk el a helyszín mellett sem szó nélkül – ebédünket vagy vacsoránkat igaz történelmi falak között fogyaszthatjuk el, a várkerület szívében. Romantika a felsőfokon.


1. Gettó Gulyás

Stílusában egyedi, ízeiben utánozhatatlan. Ez a Gettó Gulyás, ahol jószerivel minden a pörköltről szól, de ezzel nincs is semmi baj, főleg, ha látjuk (és megízleljük), hogy mennyire fantasztikus dolgokat tudnak kihozni belőle. Több mint tucatnyi pörkölt közül válogathatunk, legyen szó gombából vagy csirkéből készültről.