7 jel, amiről felismerhetőek a turisták

Ismét itt a turistaszezon! Hogy honnan lehet felismerni a Budapestet elárasztó külföldieket? Megmutatjuk!

Nincs semmilyen ellenérzésünk a turisták miatt, de valljuk be, néha türelem kell hozzájuk. Íme néhány jel, ahonnan már messziről felismerhetőek a legnagyobb tömegben is.


Hangosak

A turistáknak megvan az a lenyűgöző tulajdonága, hogy olyan hangosan beszélnek egymással, mintha kilométernyi távolságra állnának egymástól.  Fogjuk fel a dolgot pozitívan: ha figyelmesen hallgatjuk őket, talán megtanulunk 1-2 idegen szót.


Feltartják a sort

Valószínűleg azért gyűlik meg a bajuk a kasszáknál, mert nehezen igazodnak ki a magyar pénzérmék között. Valahogy mégis nehéz megsajnálnunk őket, hogyha a miattuk kígyózó sor legvégén állunk.


Mégis mindenhol előrébb kerülnek, mint te

Lehet, hogy feltartják a sorokat, mégis sikerül mindenhol korábban ott lenniük, mint neked. Bámulatos gyorsasággal öltöznek át az uszodákban, találják meg a legjobb helyeket a fürdőben és villámsebességgel adják le a kabátjukat a ruhatárba, hogy a múzeumi tárlatvezetésnél közvetlenül az idegenvezető mögé kerüljenek. Reméljük, egyszer rájövünk, hogyan tudják ezt csinálni.


Jól öltözködnek

Sosem látod őket leamortizálódott ruhákban, mindig a legfrissebb divat szerint öltözködnek. Némi fájdalommal ugyan, de be kell, hogy ismerjük, sokkal jobb ízléssel válogatják össze a ruhadarabjaikat, mint a legtöbb budapesti.


Rengeteg helyet elfoglalnak

Egy négytagú család képes a Váci utca egész szélességét elfoglalni. Képzelhetitek, milyen felfordulást tud okozni egy nagyobb baráti társaság. Főleg, ha még a selfie botok is előkerülnek…


A legnagyobb nyugalommal sétálnak

Irigykedve mérjük végig őket, hiszen míg mi éppen a munkába rohanunk, vagy éppen hulla fáradtan ballagunk haza az irodánkból, nekik semmi gondjuk nincs. Ilyenkor kezdjük el magunk kiszámolni, mennyi idő van még a mi szabadságunkig.


A legmenőbb helyeken vannak

Hiába maradnak csak 1 vagy 2 hétig Budapesten, egyből kiszimatolják, hol vannak a legjobb helyek a városban. Legyen szó éttermekről, romkocsmákról vagy bulikról, azonnal ráéreznek, hova kell menniük.