7 hely, ahol megszereted a levest

Mi lehetne jobb választás a hideg őszi időben egy nagy tányér, illetve pohár meleg levesnél? Szerencsére Budapest bővelkedik a jobbnál jobb levesezőkben, ahol a húslevesélnél sokkal extrémebb és finomabb italokba kortyolhatsz.


7. Soup Culture

A Soup Culture elsősorban talán a külföldiek, nem pedig a pestiek kedvenc helye lehet. No nem kell semmi rosszra gondolni, mindössze arról van szó, hogy a Bazilika környékén nagyobb eséllyel futunk turistákba, mint tősgyökeres pestiekbe. Akárkinek is készüljenek a levesek, egyértelműen jó választás ide betérni, ha egy tartalmas innivalóra szomjazunk. Sőt, jó eséllyel még egy szelet sütire vagy salátára is pályázhatsz náluk.


6. Soupway Leves

“Hiszünk benne, hogy az étkezés élmény, ami a kiváló ételről és a remek fogadtatásról szól! ” – vallja magáról a Soupway Leves, és egyet kell értenünk velük, sőt, gratulálhatunk is nekik, mivel hibátlanul meg tudtak felelni az ars poeticájuknak. A finom, laktató levesek mellé  választhatsz szendvicseket is, és ha éppen nincsenek sokan a levesezőbe, akár még náluk leülve is elfogyaszthatod az enni-innivalódat.


5. Anyu leves és szendvicsbár

A Soupway mellett egy másik izgalmas levesezőt is rejteget a 11. kerület. Az Anyu leves és szendvicsbár anyukánk főztjének az ízvilágát idézi vissza. Széles választékuk naponta változik, a házias ízekhez nem használnak tartósítőszereket és lisztmentes levesekkel, vegetáriánus fogásokkal is találkozhatsz az Anyuban. A diákok számára örömhír, hogy 10% diákkedvezményt kapnak.


4. Finomító Kantin

A Finomító Kantin egy kedves, családias hely, ami nem is csoda, hiszen családi alapokon nyugszik a vállalkozás. A Kantin elsősorban talán a hamburgereiről híres, de ha már egyszer itt járunk, muszáj megkóstolnunk a leveseiket is. Nemcsak az ebédedet tudod náluk megoldani, akkor is érdemes ide jönnöd, ha vacsoratájt éhezel meg, és üresen áll a hűtőd.


3. Souper Pasta

Nehéz eldönteni, mi miatt szeretjük a Souper Pastát. A levesei, vagy a tésztái miatt? Leveseik több, mint finomak, akkor is megtalálhatod a kedvenced, ha a magyaros ízekre buksz, de akkor is, ha az olasz vagy éppen indiai konyháért rajongsz. Tésztáit illetően szintén elég széles választékból szemezgethetünk, sós és édes ízű főételeket is találunk a menün. Ha adhatunk egy tanácsot, egyik fogást sem hagyod ki!


2. Bors Gasztrobár

Minden ennivaló az újhullámos korszakát éli, miért ne lehetne ez így a leves esetében is? A Bors Gasztrobárban a legelképesztőbb ízpárosításokkal találkozhatsz. Belekortyolhatsz a mákos gubába és a túró rudiba is, mivel itt a képzeletnek semmi sem szab határt. Ha nemcsak szomjas, de éhes is vagy, egyél a fiúk bagettjéből is,  itt is hasonló ízorgiára számíthatsz.


1. Leves.

A képlet egyszerű, leves és pont, azaz LEVES. A város egyik legrégebben működő levesezője érdemelte ki listánk első helyét. A Vámház körúton lévő helyen naponta 5 különböző levessel várnak, melyből a nyári hónapokban általában az egyik egy hűsítő gyümölcsleves. A hidegebb évszakokra finomabbnál finomabb meleg levesekkel készülnek, a legegyedibb és utánozhatatlan fűszerezéssel. A levesfeltétek közül is bőven válogathatsz, amiben a kiszolgálók segítségedre is lesznek.