7 hely, ahol igazi designcsodákat szolgálnak fel

A design hét alkalmából nézzük meg, mely éttermekben kínálják a legdesignosabban az ebédünket. Jöjjön fine dining válogatásunk!

7. Bock Bisztró

A konyha lelke a chief, márpedig a Bock Bisztró séfje, Bíró Lajos etalon lehetne a szakmájában. Az ételeken meglátszik, hogy szívvel-lélekkel készítették őket. Pláne nyerő a végeredmény, ha minden tökéletes alapanyagokból, tökélyre fejlesztett receptek alapján készül. Márpedig itt minden klappol. A remek ételeket vétek lenne innivaló nélkül fogyasztani, ezért bátran válogassunk a rengeteg tételt felsorakoztató borlapról is.


6. ARAZ

Bár a budapesti fine dining éttermek többsége a magyar gasztronómia remekeit helyezi előtérbe, az Araz Étterem kicsit külön úton jár. Itt ugyanis a hazai ízvilág mellett a francia konyha legjobb fogásaival is találkozhatunk. Kétféle napi menüjük között találunk két- és háromfogásos összeállítást is, és természetesen a vegetáriánusokra is gondolnak. Ha azt hiszed, a fine dining csak a felső tízezer kiváltsága, tévedsz. Az Araz árai meglepően kedvezőek.


5. Mák biszro

Sokan talán feszengve lépnének be egy fine dining étterembe, attól félve, hogy nem elég kifinomultak a helyhez. A Mák bistróban ilyesmi miatt nem kell aggódnod. A hely koncepciója, hogy a lehető legszélesebb réteghez eljuttassa a magyar gasztronómia csúcsát, laza, fesztelen stílusban. Baráti társasággal, a családoddal vagy a szerelmeddel is felkeresheted a helyet, feltéve, ha igazán különleges, minőségi ízélményt szeretnél átélni.


4. Costes Étterem

Isten hozott az első hazai Michelin-csillagos étteremben, a Costesben! Itt nem ismernek tréfát: mindenből a legjobbat, a legprofibban. A Ráday utcai éttermük mellett már a belvárosban is várják az igazi ínyencségekre éhezőket. Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, a Costes a nap bármely szakában elvarázsol minket.


3. Onyx Étterem

Az az étterem, melynek egykori szakácsa a eljutott a Bocuse d’Or-ig csakis jó lehet, Igen, Széll Tamásról és az Onyx étteremről van szó. A hely önmagát a „hagyomány és evolúció randevújaként” definiálja, és helyesen is teszi. A Gerbaud szomszédságában, a Vörösmarty téren a hagyomány rész már értelmet is nyert, az evolúció szót pedig az ételkülönlegességeikkel érdemlik ki. Itt semmi sem az, aminek látszik: minden sokkal különlegesebb, exkluzívabb és finomabb, mint először gondoltuk volna.


2. Salon Étterem

A Salon Étterem az esszenciális magyar gasztronómia netovábbja. A Boscolo Szállodában megnyílt kávézó visszarepít minket Magyarország legfényűzőbb időszakába, amikor az étkezések nem a rohanás közben bekapott falatokról szóltak, hanem a páratlan fogásokról, melyek elfogyasztására időt szántak. Szánjunk mi is időt arra, hogy ellátogassunk ide, és a magyar konyha legremekebb falatjaiba harapjunk bele.


1. Babel Delicate

A Babel Delicata amellett, hogy rendkívüli mesterfokon űzi a konyhaművészetet, még arra is figyel, hogy a hozzávalók 75%-a Magyarországról származzon. Sőt, még a berendezési tárgyak nagy része is magyar designerek kezei között születtek.  A Babel nemcsak egy étterem, hanem egy életérzés, amihez ráadásként a legfinomabb borok társulnak. Ráadásul nem is kevés: 140 különböző bor közül válogathatunk.