7 dolog, amit sose művelj a szakálladdal

A női szívek megdobbantásához vezető egyik legegyszerűbb mód, ha a férfiak pár napig nem borotválkoznak. Novemberben a movember kapcsán erre még külön indokuk is van. Figyelem férfiak! Sajnos az arcszőrzet megnövesztésével is mellé lehet fogni. Mutatunk 7 hibát, amit sose kövess el az arcszőröddel!

1. Ne hagyd figyelmen kívül az arcod formáját!


Az arcszőrzeted növesztésével könnyedén hangsúlyozhatod vagy elrejtheted az arcod előnyös és előnytelen tulajdonságait is. Például ha szögletes arcod van, a szakáll lágyítani fogja a vonásaidat.

2. Ne hagyd csak úgy nőni!


A szakállat ápolni kell! Ha azt hiszed, hogy az ápolt, menő arcszőrhöz elég, ha pár napig vagy hétig nem borotválkozol, tévedsz! Ne hagyd, hogy úgy nőjön a szakállad, mint ősember elődeinkké, időről-időre igazítsd formára.

3. Kecskeszakállra ne is gondolj!


Bármilyen arcszőrt is képzelsz el magadnak, ne a kecskeszakáll legyen! Nem arról van szó, hogy már kiment a divatból, egész egyszerűen soha nem is volt az.

4. Ne morzsázz!


Bár talán nevetségesnek tűnhet, de igenis belekerülhet a szakálladba egy-két falat az ebédedből, ha nem vigyázol rá. Lassan és óvatosan egyél, nehogy morzsákban ússzon a szőröd. Véletlenül se landoljon az ételed az arcszőrödön!


5. Ne válj ficsúrrá!


Ha úgy döntöttél, hogy szakállad lesz, muszáj leszel ápolni és időt fordítani rá, de fontos, hogy ne vidd túlzásba, és próbáld meg az összes szőrszálat a megfelelő szögbe rendezni. Az arcszőrzeted miatt nem kell reggelente 30 perccel tovább időznöd a fürdőszobában.

6. Ne vágj mintákat az arcszőrödbe


Ne képzeld magad Picassónak, ne borotválj furcsa formákat, éles vonalakat a borostádba.Ez nem menő, sokkal inkább kínos.


7. Ne vidd túlzásba


A szőrnövesztést könnyen túlzásba viheted. Ha már te sem tudod, hogy reggel ki néz vissza rád a tükörből, ékes jele, hogy a szőr túlságosan beborította az arcodat, és ideje megborotválkoznod.