7. Budapest Folk Fest: Kezdődik a nép- és világzene ünnepe Budapesten

Május 18. és 22. között nép- és világzenei programok, koncertek, táncházak sokasága tölti be Budapest három emblematikus kulturális helyszínét, a Várkert Bazárt, a Fonót és a Kobuci kertet. A nyárindító – részben szabadtéri – fesztivált a Fonó 2010 óta minden évben megrendezi.

Idén a fesztivál vendége lesz a Shantel & Bukovina Club Orchestar, a macedón Vlatko Stefanovski triója, a Muzsikás és az Amadinda ad közös koncertet, itt lesz Roby Lakatos és zenekara, valamint a 40 éves Téka is; ahogyan Berecz András, a Romengo, a Góbé, az Eszterlánc és a legjobb vonós, moldvai és cigány táncházak sem maradnak ki a programból olyan vendégekkel, mint a legendás Magyarpalatkai Banda.

A Várkert Bazárban szombaton napközben ingyenes családi programra várják a kicsiket és nagyokat, az esti nagykoncertek mellé pedig a Borteraszon lehet majd hazai borászatok nedűit kóstolgatni. A Fonóba főként autentikus népzenei és a táncházi programokat szerveztek, míg a Kobuciban szerdán egy remek cigány-világzenei program lesz a Romengoval és Bogdán Norberttel.

Teljes program, helyszínek és jegyárak ITT!