7 borbár, ahol koccintanunk kell

Ahogy haladunk az őszben, egyre jobban esne egy pohár finom bor. Mutatunk 7 helyet, ahol élvezet a pohár fenekére nézni.

7. Kadarka

A Kadarka egy kedves borbár, ahol csak olyan borokkal találkozhatsz, amelyek már elnyerték a tulajdonosok tetszését is. Az alkoholt elsősorban haza kis borászoktól szerzik be. Legnagyobb szerencsénkre, ha az boruk olyannyira elnyerte volna a tetszésünket, hogy haza is vinnénk belőle, megtehetjük, mivel a Kadarka házhoz szállítást is vállal.


6. DOBLO Wine & Bar

Azt, hogy mit is jelent a borkultúra, leginkább a Doblo Wine & Bartól tudhatjuk meg. A hely megnyerő hangulatára rásegít a bódító jazz zene, a finom harapnivalók, és persze a remek borok. Ha a bor mellé valami töményebb is jól csúszna, a Doblo ezt a problémádat is megoldja, mivel pálinkákkal is rendelkezésedre állnak.


5. Doc Vino

A Doc Vino az olasz italkultúrát erősíti, ugyanis palackjaik nagy része Olaszországból érkezik. Külön érdekességük, hogy boraik olyan organikus, biodinamikus pincészetekből kerülnek a  Doc Vino polcaira, amelyek korábban még nem szállítottak Magyarországra. A sonkából, sajtól és pástétomokból álló csipegetni valót a Pomo D’Oro szolgáltatja.


4. Vino Piano

A magyar boroknál nincs is jobb! Ezért a Vino Piano elsősorban a magyar borászok kézműves borait tűzte kínálatára. Hogy miről ismerszik fel a kézműves bor? Az ital  hordozza készítője kézjegyét, egyedi stílusát, jellegét, melyben a fajta a terroir és az évjárat is jól felismerhetővé válik. Nem csoda, ha mi is szívesen kortyolgatunk ezekből az italokból, ha a Vino Piano közelébe tévedünk.


3. 0,75 bistro

A 0,75 bistro szintén a magyar borokat részesíti előnyben. Az italozás mellett itt jól is lakhatunk. Mivel az alapanyagokat megbízható magyar kistermelőktől szerzik be, a minőségben biztosra mehetünk. Hadd ajánljuk figyelmedbe a 0,75 bistro menüjéről a töltött paprikát, amihez mi sem passzolhatna jobban, mint egy finom vörösbor.


2. VinoWonka

Próbáltad már a bort csokoládéval? Ha nem, feltétlenül pótolnod kell a hiányosságod, ugyanis a két finomságot még az isten is egymásnak teremtette. A VinoWonka a legjobb borok és bonbonok mellé ráadásként még kézműves sörökkel is szolgál. A VinoWonka névválasztása nem véletlen, nagyon is valószínű, hogy csodás bonbonjaik receptjeit magától a híres Willy Wonkától kapták.

 


1. DiVino

Elegáns, mégis könnyed, barátságos, mégis exkluzív. Ezt jelenti a DiVino. A város egyik legmenőbb borbárjával a belvárosban több helyen is találkozhatsz, így a Bazilikánál, vagy a Király utcában is. Sőt, még vidéken is két helyen, Debrecenben és Győrben. Széles választékukban megtalálod az ország összes jelentősebb borvidékének borait. Még elég meleg van este ahhoz, hogy kiülj a DiVino terasztára a Bazilika elé, és egy pohár bor és barátaid társaságában zárd a napod.