A csokoládé 6 jótékony hatása

Az Édes November egyik legfontosabb kelléke a csokoládé. Jó hír, hogy nem csak az ízlelőbimbók kényeztetését, de az egészségünk megőrzését is támogathatjuk egy-két kocka csoki elfogyasztásával. Rendszeres, napi fogyasztását javasoljuk, persze csak mértékkel, és lehetőleg magas kakaótartalmú, minőségi csokoládét válasszunk.

1.      Erősíti a csontokat

A tejcsokoládéban található tej hozzájárul a szervezet kálcium-utánpótlásához, így segít megőrizni a csontok egészségét. Gyermekkorban a növekedés miatt fontos, idős korban a csontritkulás ellen védekezhetünk csokival, a köztes időszakban pedig bátran hivatkozzunk prevencióra.

2.      Támogatja a szív- és érrendszer működését

A csokoládéban található flavonoidok elősegítik az erek tágulékonyságát, így szabályozza a vérnyomást és a vércukorszintet. Alacsonyan tartja a koleszterinszintet, megelőzheti a vérrögképződést.

3.      Serkenti a szellemi és a fizikai teljesítőképességet

A magas kalória- és cukortartalma miatt instant energiához jutunk akár kis mennyiségű csoki elfogyasztásával is, ami a szellemi teljesítőképességet is fokozza. Emellett tartalmaz teobromint és koffeint, ami szintén azt a közvélekedést támasztja alá, hogy a csokoládé tökéletes étrendkiegészítő például vizsgaidőszakra.

 


 

4.      Hatékony antidepresszáns

Nemcsak azért tesz boldoggá, mert lágyan olvad szét a szánkban, finom táncot lejtve az ízlelőbimbóink körül, de serkenti a boldogsághormonok (szerotonin, endorfin) termelődését.

5.      Fiatalít

Főleg az étcsokoládé tartalmaz sok antioxidánst, ami felelős a sejtek fiatalon tartásáért, elősegíti azok regenerálódását és megköti a szabad gyököket a szervezetben. A fiatalság elixíre!

6.      Segíti a fogyókúrát

Bármilyen meglepő, a mértékletes csokoládéfogyasztás segítheti a diétánkat, hiszen teltségérzetet ad, már pár kocka étcsokoládé is elég, hogy csökkentse a más kalóriadús desszertek iránti vágyunkat.

Ha kiváló minőségű, különleges csokoládéra vágysz, ebben a cikkünkben találsz pár tippet, hol találod a legjobb választékot.