6 kihagyhatatlan borbár Budapesten

Kihez forduljunk, ha nem tudjuk, hogy milyen bor illik az esti vacsoránkhoz? Hova menjünk, ha valami különleges bort szeretnénk megkóstolni? Hol tudunk a széles borválaszték mellett ínycsiklandó ételek között is válogatni? Összegyűjtöttünk 6 nagyszerű borbárt Budapesten.


Borbíróság

A Borbíróság a Központi Vásárcsarnok közelében található, ami azzal az előnnyel jár, hogy ételeiket mindig friss alapanyagokból készítik el. Kínálatukban folyamatosan megújuló korszerű magyar ételek, különleges desszertek és közel százféle minőségi magyar bor  szerepel.  Zenével, barátságos kiszolgálással, nyáron terasszal várják mindazokat, akik egy kellemes hangulatú bisztróba vágynak.  A bár rendszeresen szervez vakkóstolókat, borvacsorákat is.


1093 Budapest, Csarnok tér 5.


Bordó Bisztró

A Bordó Bisztró a „pesti Broadway”-en, a Nagymező utcában található. Elegáns galériaszerű belsejével, színes burgundi folyosóival egy igazán kellemes miliőjű helyre invitálja vendégeit. A Bordóban valóban családias a hangulat, a gyerekeket még külön játszósarok is várja, de a kutyánkat sem kell otthon hagynunk, mivel a házi kedvencek nyugodtan szaladgálhatnak a bisztró kertjében. Hétköznap több fogásos menüvel, hétvégén pedig külön brunch menüvel várják vendégeiket.


1065 Budapest, Nagymező utca 3.


Kadarka Bár

A Kadarka Bár, ahogyan a neve is utal rá, többnyire  magyar  borokkal várja vendégeit. (Kadarka:  Magyarországon gyakori kék szőlőfajta, amit többek között az Egri Bikavér elkészítéséhez is felhasználnak). A bárban, mely a nyüzsgő Király utcában található, rég elfeledett  hazai szőlőfajtákból készült borokat is meg lehet kóstolni.  Mindegy, hogy már szakértője vagy-e a magyar boroknak vagy épp hogy csak most kezded felfedezni őket, biztos lehetsz abban, hogy találsz valami újat. A bárban szakértők segítenek abban, hogy megtaláld azt a bort, amelyik leginkább megfelel az ízlésednek.


1061 Budapest, Király utca 42.


Bortársaság

Csendes estét tervezel? Romantikus vacsorához keresel megfelelő bort? Összejövetelt tartotok a barátaiddal? Hol találod meg azt a bort, ami leginkább megfelelő az alkalomra? A Bortársaság olyan, mint egy megbízható barát, akihez bármikor fordulhatsz. Online katalógusukban magyar és külföldi borok széles választékában böngészhetsz, de ha bizonytalan vagy abban, hogy melyik bor illik leginkább az alkalomra, felkeresheted számos budapesti üzleteik közül is az egyiket.  Boltjaikban szakértők  segítenek eligazodni a különböző ajánlatok között. A bortársaság üzleteinek elérhetősége itt található.


 


DOC Vino Bar

Gianni Annoni létrehozta Budapest saját kis Olaszországát az Arany János utcában. A Doc Vino Bar stílusa az autentikus olasz és eklektikus karakterjegyek keverékéből áll. Széles italválasztékuk 150 különböző olasz borból, pezsgőborból, grappából, sör specialitásból valamint olyan borokból áll, amiket korábban még sosem szállítottak Magyarországra. Az első igazi olasz borbár ételkínálatáról a szicíliai Alessandro Manna mesterséf gondoskodik. Hihetetlenül hangulatos estéket tölthetünk el itt,  a Szent István-bazilika szomszédságában.


1051 Budapest, Arany János utca 12.


MOST Kortárs Bisztró

A Most Kortárs Bisztró nagy figyelmet szentel a változatos kínálat megteremtésére és az alkalomhoz illő bor kiválasztására. Minden évben több régió és borászat kínálatából választják ki az adott évjárat legjobb magyar és külföldi borait. Különös figyelmet szentelnek a feltörekvő borkészítőkre, de a régi klasszikus kedvencek sem hiányozhatnak a választékukból. Még sosem fordult elő, hogy egy vendégnek nem sikerült megtalálnia a számára megfelelő bort. Hatalmas kinti terasz, ízletes ételek és széles bor választék gondoskodik a borbarátok jókedvéről.


1066 Budapest, Zichy Jenő utca 17.