5 ok amiért imádni fogjuk ősszel az Orlai Produkciós Irodát

Az Orlai Produkciós Iroda ismét izgalmas évaddal köszönti az őszt, hogy ne az járjon a fejünkben, hogy hiányzik a nyár, hanem inkább az, hogy milyen jó színházba járni. És milyen jó less színházba járni! 5 ok, amiért ősszel a Belvárosi Színházban a helyünk.

1.     Végre a színház falai között láthatjuk azt, amit eddig nem


Ez pedig az Aranytó, amit az Orlai Produkciós Iroda nyáron mutatot be a Belvárosi Színház falain kívül, óriási sikerrel. Gálffi László rendezésében Vári Éva, Benedek Miklós, Vasvári Csaba, Bertalan Ágnes, Bábel Vilmos és Szekeres Máté tündökölnek majd a színpadon. Ősszel végre a belvárosban is élvezhetjük az előadást, amiben egy nyugdíjas házaspárnak egy nyaraláson kell rendbe raknia életét, hála annak, hogy rég nem látott lányuk is felbukkan, egy meglepetésvendéggel.

2.     Ismét legendás filmek kerülnek a színpadra


Az Aranytó eredeti filmjében Henry Fonda és Katharine Hepburn varázsolta el a nézőket, a Mindent Évárólban pedig Bette Davis és Anne Baxter ragyogtak a filmszalagokon. A két szépséges színésznőt a magyar színpadon Pelsőczy Réka rendezésében Hernádi Judit és Kovács Patrícia alakítják, vagyis gyönyörű nőkből most is kapunk majd. A darabot szombathelyi Weöres Sándor Színházzal közösen a Karnevál Színházban mutatják be, a Belvárosi Színházban október 14-15-én láthatjuk majd a két színésznő komikus alakítását Szikszai Rémusszal. A klasszikusnak számító filmben a színházrajongó Eva Harrington végre bejut kedvenc ünnepelt sztárja öltözőjében és megismeri a színházi kulisszákat, annak minden szépségével, bájával… és kegyetlenségével együtt.

3.     Mert klasszikus könyvek is színpadra kerülnek


…Ami közben klasszikus film is. Ez pedig nem más, mint Ken Kesey 1962-ben debütált könyve, a Száll a kakukk fészkére, melyben különös figurákon keresztül ismerjük meg egy elmegyógyintézet zárt világát és a mindent vasszigorral irányító főnővért. Az 1976-ban debütált film 5 Oscart zsebelt be, méghozzá rögtön a legfontosabb kategóriákat: legjobb film, legjobb rendező, legjobb férfi főszereplő, legjobb női főszereplő és legjobb adaptált forgatókönyv. Míg a filmben Jack Nicholson, Louise Fletcher és William Redfild bravúrozott, Znamenák István rendezésében Péterfy Bori fogja kegyetlen főnővérként megnehezíteni Szabó Kimmel Tamás, Kocsis Pál, Makraczi Zalán és Mátyássy Bence életét.

4.     Mert lesz exkluzív magyar finomság is


Az év egyik legnagyobb magyar könyves sikere lett a Péterfy-Novák Éva blogjából készült regény, Az Egyasszony, melyet a Füge és az Orlai Produkciós Iroda ugyanezen címmel mutat be Tenki Réka főszereplésével a Belvárosi Színház színpadán. Egy fiatal vidéki lány mozgás- és értelmi sérült gyermeket hoz világra. Férje bántalmazza, ő pedig reménytelenül küzd a boldogságért. Harminc év után sem képes feldolgozni az élet kegyetlenségét és blogot kezd írni. “Péterfy-Novák Éva története a veszteség utáni továbblépésről és az elfogadás folyamatáról szól egy olyan korban és közegben, mely sem a hibát beismerni, sem a mássággal együtt élni nem akar.”

5.     Mert a premiereken felül is bőven lesz mit nézni


Hiszen olyan darabok is műsoron maradnak, mint A Nagy négyes, a Hair, Amadeus, a Hitted volna?, A folyón túl Itália, a Római Vakáció, a Bagoly és Cica és a Gyógyír északi szélre. A Jurányi Inkubátorházban A csemegepultos naplója és a Melletünk Grecsó Krisztián és Zoltán közös előadói estje látható, A Spinoza Színházban pedig a Rose Vári Évával és a Kripli Mari Lázár Katival várja a közönséget.

Mindent Éváról – Premier: 2015. szeptember 11., Belvárosi Színház

Száll a kakukk fészkére – Premier: 2015. október 7., Belvárosi Színház

Aranytó Premier: 2015. október 14-15, Belvárosi Színház  

Egyasszony – 2015. Október 21., Jurányi Inkubátorház

 

További információk, jegyek és dátumok ITT!