5 karácsonyi videoklip, a legrosszabbtól a legjobbig

A karácsony közeledtét a betlehemi csillag ragyogása jelzi. Vagy inkább a plázák közepére felállított gigantikus műfenyők? Vagy a divatot szembeköpő karácsonyi mintás, kötött pulóverek a ruhaboltok kirakataiban? Vagy a tévében feltűnő ünnepi videoklipek?  Maradjunk az utóbbinál, és vegyük sorra a legjobb, legviccesebb és legbénább alkotásokat. Íme a mi ötös listánk!

Justin Bieber: Mistletoe


Megmagyarázhatatlan, de úgy tűnik, Bieber rajongótábora évről évre nő.  Akárhogy is legyen, pár évvel ezelőtt ő is rájött, könnyen leakaszthat egy kis plusz pénzt, ha november végén kiad egy karácsonyi kislemezt. Véleményem szerint az énekes énektudása nem érdemel sok szót, a dal nem lett egy fülbemászó zenei orgia, még a klip sem lett elég frappáns – de legalább jót tudunk nevetni rajta!


Mariah Carey: All I Want For Christmas

Van az embereknek egy csoportja, akik Mariah karácsonyi muzsikájának első ütemétől is kirohannának a világból, vagy egy olyanba költöznének, ahol a karácsony ismeretlen fogalom. Én nem tartozom közéjük, sőt, kifejezetten szeretem az énekesnő karácsonyi kívánságairól szóló dalt.


Kelly Clarkson: Wrapped in Red

 A sláger mellett szól, hogy a dallama nem bugyuta és együgyű, és kétségtelen, hogy Kelly hangja gyönyörűen szól benne. Csak azt nem értjük, miért vág mindeközben Kelly olyan bánatos arcot, mintha egy temetésen énekelne. Talán érdemesebb csak hallgatni a számot – a videoklipet pedig inkább felejtsük el. (Így legalább a maradandó lelki sérülést is kiküszöböljük.)


Mariah Carey, Justin Bieber: All I Want For Christmas

Felkészültél a kétszeres támadásra? Ne aggódj, többé nem fogjuk Bieber és Carey nevét leírni a cikkünkben. Maradjunk annyiban, hogy a párosítás eléggé bizarr összhatást kelt. A Justin mellett milfnek tűnő énekesnő olyan, mintha a kislányok szívét megdobogtató énekes pótanyukája (vagy megrontója) lenne.


Micheal Bublé: Christmas Medley

Igen, igazak a pletykák, mindenki fellélegezhet: létezik olyan karácsonyi szám, ami senkit nem fog irritálni. Köszönjük, Michael Bublé, hogy 5 évvel ezelőtt te is a piacra dobtál egy karácsonyi CD-t, amiben régi klasszikusokat dolgoztál fel, méghozzá a lehető legkevésbé sem irritáló vagy tenyérbemászó módon. Köszönjük, hogy nem akartál túlzásba esni, és egy kellemes, meghitt karácsonyi összeállítást hoztál össze. Mi Rád szavazunk!