5 gyönyörű park Budapesten + 5 beülős hely a közelben

Március 30. – A parkban sétálás (Take a walk in the park) napja. Tölts te is egy kis időt a tavaszi időjárás örömére, egy hangulatos parkban! Szerencsére a főváros lakóinak sem kell messzire menniük, ha zöld övezetben szeretnének pihenni. 


1. Városliget

Magasra nyúló fák, zöldellő fű, játszóterek és mesebeli épületek. A Városliget mindent tud, amit egy parknak tudnia kell, van tavacskája, kastélya, állatkertje és termálfürdője, de ha csak a zöld pázsiton szeretnének elterülni, arra is tökéletes hely. Ha megéheznénk egy szabadban töltött nap után, bőven találunk vendéglátó helyet a környéken, például a Robinson étterem, mely már magában is különleges élmény.

Robinson étterem Facebook oldala: itt


 

2. Városmajor

Ha deszkázni, parkourozni, kutyát sétáltatni, geocachingelni vagy csak a fűben heverészni szeretnél, a Városmajor tárt karokkal vár. Szerencsére a közelben az éhséget is lehet csillapítani: ha szeretnél beülni egy különlegesebb fogásra, vár a Mughal Shahi pakisztáni étterem, ha pedig a parkban szeretnél uzsonnázni, a Panificio Il Basilico olasz pékség lesz a segítségedre.


Mughal Shahi Facebook oldala: itt
Panificio Il Basilico Facebook oldala: itt


 

3. Margitsziget

Budapest közkedvelt pihenőhelye szó szerint a béke szigete, ahol számos aktív kikapcsolódásra is van lehetőség. Itt található a leggyakrabban használt futópálya, de bérelhetsz bringohintót, lovagolhatsz vagy úszhatsz. Ha szerencsés vagy talán még Zsanival is találkozhatsz a szökőkútnál, miközben várakozol, beugorhatsz egy sörre a szomszédos sportbárba.


Champs Sziget Facebook oldala:  itt


 

4. Gellérthegy

Gellért-hegy, Citadella, Sziklatemplom, Nagy vízesés, Filozófusok kertje és Gellérthegyi barlang. Kell ennél több érv egy Gellérthegyi kiránduláshoz? Koronázásképp megemlítenénk a közelben található Gellért Söröző & Brasserie-t, ami mindezt még egy gasztronómiai élménnyel gazdagítja.

Facebook oldal: itt


 

5. Kopaszi-gát

A Kopaszi-gáton a nyár a csúcsidő, de már tavasszal érdemes eltölteni egy-egy napot a természet lány ölén. Ha megéheznél, több lehetőség is van, köztük  az olasz étteremként és édességboltként is funkcionáló Veranda.


Facebook oldal: itt