5 film, amit Hugh Grant miatt szeretünk

Minden színészhez hozzánő egy karaktertípus. Hugh-é általában a macsó szoknyapecér.

Ma ünnepli 56. születésnapját a brit színész, Hugh Grant. Ezlőző cikkünkben 10 érdekességet árultunk el róla, most pedig az 5 legjobb filmjét szedtük össze.


5. Áldatlan állapotban

Egy harmonikusan működő kapcsolatban örülnek, ha belekerül a képletbe egy baba. Vagyis a legtöbb harmonikusan működő kapcsolatban. Samuel, alias Hugh Grant cseppet sem örül, amikor barátnője bejelenti, hogy teherbe esett. Grant esetlen, gyerekes és vicces filmben, de ugyanakkor nagyon szerethető.


4. Sztárom a párom

Egy klasszikus romantikus film, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Grantre az 1999-es film után hasonló szerepeket osszanak.Ráadásul Hugh női partner Julia Roberts, akivel nagyot alkotott a vásznon. Hiába, itt működik a kémia!


3. Igazából szerelem

Egy bugyuta film, amit minden karácsonykor lejátszanak, de kár volna tagadni: minden évben a tévé előtt ülünk, és várjuk, hogy végre elkezdődjön.Igaz, itt Hugh Grant miniszterelnököt alakít, de ez még nem zárja ki, hogy a megszokott formáját hozza.


2. Egy fiúról

Ami könyvben működik, az filmként is megállja a helyét. Igaz ez az állítás Nick Hornby Egy fiúról szóló történetére is, ami olvasva és nézve is lekötött minket. A sztoriban Hugh Grant egy nőcsábász, aki rájött, hogy még több esélye lehet a gyengébbik nemnél, ha azt hazudja magáról, hogy apuka.


1. Bridget Jones

Bár Grant harmadjára már nem vállalta el, hogy ismét a brit szingli életét boldogítsa, a Bridge Jones első két részében felejthetetlen alakítást nyújtott. Mindenki eldöntheti, hogy Mark (Colin Firth) vagy inkább Daniel (Hugh) párti, de az biztos, hogy Hugh-énál eredetibb karakter kevés van. Elég a bugyis incidensre gondolni.