5 dolog, amit nem tudtál Marilyn Monroe-ról

Tudtad, hogy a színésznő dadogással küszködött? Mit gondolsz, melyik híresség vette meg a csizmáját? 5 érdekes dolgot árulunk el Marilyn Monroe-ról, amit eddig még biztosan nem hallottál.

1.  A színésznő híressé vált beszédstílusa, a halkan, lágyan megfogalmazott szavak nem színpadi fogás volt. Monroe-nak a terapeutája tanácsolta, ezt a beszédmodort, hogy legyőzze a dadogását, mellyel gyerekkora óta szenvedett. A beszédhibát a fiatalkorban elszenvedett lelks megpróbáltatások, stresszhelyzet és traumák váltják ki, melyekből Marilynnek bőven kijutott.

A Minden végzet nehéz című filmje forgatása alatt Monroe-ra ismét rátört a dadogás, egy rémálommá változtatva a filmfelvételt.

2. Az 1961-es Álom luxuskivitelben főszereplője Audrey Hepburn volt, de csakis azért, mert Marilyn Monroe visszautasította a szerepet. A filmben Holly Golightly-t, egy New Yorkban szerencsét próbáló vidéki lányt alakított volna, aki nagyratörő ambíciókkal és gyenge erkölccsel bírt. A történet alapjául Truman Capote regénye szolgált, akit mélységesen lesújtott a hír, hogy Monroe nem volt hajlandó elvállalni a szerepet. A színésznő egyébként tanácsadója miatt adott kosarat a producereknek, mivel nem akarták, hogy ilyen rosszhírű nőt formáljon meg Miss Monroe.

3. Mindenki látta már a videót, amikor Marilyn J. F. Kennedy tiszteletére elénekelte a Happy Birthday-t. Az ekkor viselt gyémántokkal díszített, testszínű ruhája annyira szűk volt, hogy szó szerint rá kellett varrni az estélyit. Az ikonikus outfitet 1999-ben árverezték el Amerikában, ahol 1,26 millió dollárjába került az újdonsült gazdájának.

4. Ha már aukcióról beszélünk, Monroe több holmiját is elárverezték már. A zongoráját Mariah Carrey vette meg, kék farmerjét, melyet 1954-ben viselt egy filmforgatáson Tommy Hilfiger szerezte meg, Demi Moore pedig Monroe cowgirl csizmájára csapott le, melyet a színésznő a Kallódó emberek című filmben viselt.

5. Bár szerepelt a Playboy legelső, 1953-ban megjelent számában, sosem találkozott a magazin szülőatyjával, Hugh Hefnerrel. A férfi egy interjúban elmondta, hogy Marilynt a bátyja New York-i fotóstúdiójában fotózták le a magazin számára, és ő, Hugh csupán egyszer beszélt vele telefonon. A szoknyapecér nagyon sajnálhatja, hogy elmulasztotta a személyes találkozást a szexdívával, ugyanis 1992-ben megvette a Monroe sírja melletti helyet, hogy egymás mellett alhassák örök álmukat.

Forrás: Vogue.