5 + 1 tipp a szép álmokért

Te is szeretsz este nassolni? Ezeket az ételeket lelkiismeret furdalás nélkül eheted.

1. Álomba merüléshez


A könnyű elalvás titka a melatonin, amit megtalálsz a cseresznyében és a tökmagban. Sőt, az utóbbi magnéziumban is gazdag, mely segíti az izmok pihentetését. A popcorn magas szerotonin tartalma miatt előnyös választás, ezzel ugyanis hosszantartó pihenést garantálsz magadnak.

2. Maradj álomba


Sokszor túl sok idő telik el a nap utolsó étkezése, és a lefekvés között. Üres gyomorral pedig az alvás sem fog menni, ilyenkor ugyanis leesik a vércukorszinted, a szervezeted pedig felébreszt, hogy pótold.  A megoldás az alma és a mandula. Lefekvés előtt egy órával egyél belőlük.

3. Rémálmok ellen


A magnézium segít, hogy elkerüld a nem kívánt álmokat. A spenótban vagy avokádóban bőven van belőle. Kerüld ellenben a sajtot, amely endorfintartalma „túlpörgethet” az estére.

4. A szép álmokért


Amennyiben inkább szívesebben ugranál fejest az álomvilágba, válaszd a tonhalat vagy a banánt. Magas B6 tartalmuk lendületet ad a fantáziádnak.

5. Horkolás ellen


A C-vitaminnak köszönhetően, amit a citromban, narancsban vagy grapefruitban is megtalálsz, senki nem fog felébredni rád. Pár csepp a citrusfélék levéből, és probléma megoldva!

+ 1 tipp: Amit hanyagolj


Bár az alkoholtól könnyen álomba zuhanhatunk, pihentető alvást nem várhatunk tőle. Pár óra múlva fáradtan ébredhetünk, felerősítheti a horkolást, és légzésproblémákat is okozhat.