46 éve halt meg Jimi Hendrix

36 éve hunyt el az legendás gitáros, Jimi Hendrix.

A művész 27 éves korában, 1970-ben halt meg. Az ő fellépésével indult útjára a híres amerikai Woodstock fesztivál.


Íme 7 érdekesség a zenészről:

1. 1942-ben, Seattle-ben látta meg a napvilágot. Születésekor az apja éppen Európában harcolt a második világháborúban. A férfi felesége teherbe eséséről is a fronton értesült.

2. Apja támogatta a zenei karrierjét. Ő vette a fiának élete első gitárját, amikor Jimi 15 éves volt. A szóban forgó hangszer 5 dollárba került.

3. 24 évesen Angliába utazott, hogy közelebb kerüljön zenei példaképeihez. Alig landolt a gépe a szigetországban, 2 nappal később már a színpadon állt, és szórakoztatta a közösséget.

4. „Elektromos templomnak” hívta a zenéjét. Úgy gondolta, a művészet a vallással egyenrangú fogalom, mivel magasabb rendű az embereknél és minden különbségen átível.

5. Szenvedélyesen vízisíelt. Olyannyira, hogy egyszer majdnem belefulladt a tengerbe.

6. Híres volt arról, hogy néha a fogával pengette gitárja húrjait az ujjai helyett. A nem mindennapi produkciót nem ő találta ki: a trükköt az amerikai Clarksvilleben  leste el egy gitárostól.

7. Halála hatalmas médiavisszhangot keltett.  Monika Dannemann, a 25 éves német síoktató barátnője azt állította, Jimi alvás közben a hányásába fulladt bele. A nő szerint párja halálát az altatószer túladagolása okozta.

Forrás: clashmusic