3 megdöbbentő japán párkapcsolati szokás

El tudod képzelni, hogy léteznek még olyan fiatalok, akiknek a társkeresésnél a legfontosabb tényező a szülők véleménye? A távoli Japánban elég bizarr módon ismerkednek a fiatalok. Most eláruljuk, hogyan!

Ahol a szüzességi fogadalom nem csak üres ígéret


A japán fiatalok fontossági sorrendjén a társkeresés csak a 3. helyet foglalhatja el, a tanulás és a szülői akarat teljesítése után. Sok japán ezért nem is tinédzser korában, hanem egyetemista évei alatt randevúzik először. A japánok ezt is másképp csinálják, ugyanis ők elsősorban online vadásznak életük szerelmére, ám az első randevúra véletlenül sem ketten mennek el, hanem egy csoportos programmá alakítják az első találkozót, nehogy kínosan süljön el. Miután a felek barátai is rábólintottak a bimbózásnak indult kapcsolatra, jöhet a fiatal szerelmes legnagyobb döntőbírája: a szülei. Anyuka és apuka áldása nélkül ugyanis a kapcsolat el sem kezdődhet. Csoda, hogy a felmérések szerint a japán férfiak veszítik el legkésőbb a szüzességüket?

jap2


Náluk tényleg a sorok között kell olvasnod


A keleti országban még az is illetlenségnek számít, ha hozzáérsz egy idegenhez. Képzelhetjük, mennyire polgárpukkasztó viselkedésnek minősül, ha egy szerelmespár megcsókolja egymást az utcán! Egy friss felmérés szerint a japán férfiak 71%-a még sosem csókolózott nyilvánosan. A japánok olyannyira prűdek, hogy még egymás üdvözlésekor sem hajlandóak egymás kezét megfogni, helyette inkább meghajolnak egymás előtt. Szerencsétlen japán szerelmespároknak pedig maradnak a szerelmes versek, bókok, és utalások, hogy kifejezzék hódolatukat szívük választottja felé. Reméljük, minden japán ért a szépen megfogalmazott, burkolt célzatú megjegyzésekből, egyébként rajongójuk szavai nem érhetnek célba.

jap3


Boldogító miai kekkon


A japán kapcsolatok legfontosabb mérföldköveaz esküvő, vagyis a miai kekkon. A férfiak általában 30 évesen nősülnek, a legtöbb nő fejét pedig 28 éves korában kötik be. Természetesen a szülői beleegyezés itt is elengedhetetlen. Szerencsére esküvő terén a helyzet már nem annyira avítt, mint pár évtizede, amikor a frigyek mögött elsősorban családi érdekek, üzleti kapcsolatok álltak. Ma már egyre több japán az érzelmei hallgatva köti össze az életét valakivel, igaz, a szinglik száma itt is nő.

jap1


forrás: stye