3 CD és 3 könyv a karácsonyfa alá

A karácsonyi készülődés egyik legutálatosabb feladata lehet az ajándékvásárlás, főleg, ha nincs semmi ötletünk. Mi elég bátrak vagyunk hozzá, hogy bevalljuk: sokszor vagyunk így. Összegyűjtöttünk 3 CD-t és 3 könyvet, ami karácsonyi ajándékként vagy önjutalmazásként is megállja a helyét.

Alicia Keys: Here


„Az album arról szól, hogy mi magunk döntjük el, hogy kik vagyunk és kikké szeretnénk válni. Rajtad áll, hogy falakat szeretnél-e magad köré emelni, vagy inkább ledöntenéd őket” – elmélkedett 6. stúdióalbumáról Alicia Keys. A 35 éves énekesnő elmondása szerint életében most először érzi azt, hogy rátalált önmagára, ami a legutóbbi hanganyagán is meglátszik. „Őszinte és nyers”, ahogy ő maga is megfogalmazta. Mi pedig csak annyit tudunk hozzátenni, hogy igaza volt. A „Here” Alicia legérettebb és legprofibb munkája, ami két vizsgatétel között is kellemes felfrissülést jelenthet.


John Legend: Darkness and Light


10 Grammy, 1 Golden Globe-díj és 4 stúdióalbum után John Legend felkészült rá, hogy december elején előrukkoljon ötödik, Darkness and Light című albumával. A korongon közreműködik Chance The Rapper és Miguel is. A CD első kislemeze a Love Me Now, amiben nem tagadja meg magát az énekes, hiszen egy újabb melankolikusan szívmelengető nótáról van szó. Legend, aki Hillary Clinton elkötelezett híve és már nem egyszer kampányolt a politikusnőért, jelenlegi CD-jén is a világot érintő szociális problémákra hívja fel a figyelmet, de kislányához írt száma is felcsendül a dalok között.


Madonna: Rebel Heart Concert DVD


Figyelem! A DVD csak jövő év elejétől lesz kapható, de hamarosan már találkozhatsz velük a hazai boltok webshopjában az előrendelhető termékek között.

Lehet, hogy a pop nagyasszonya már nem döngeti oly vehemenciával a slágerlisták csúcsait, mint eddig tette, de a színpadon még mindig nincs hozzá fogható előadó. A 2015-ben megjelent Rebel Heart CD-jét promotáló azonos című turnéjával Kanadától Ausztráliáig bejárta a világot és teltházas koncerteket adott. A turnét a napokban sugározza a tengerentúlon a Showtime, a pletykák szerint pedig már nem kell sokat várni a DVD megjelenésére sem. Reméljük, Madonna a korong piacra dobásának hírével köszönti majd a 2017-et.


Daniel Keyes:  Szép álmokat, Billy!

Daniel Keyes két dologhoz is nagyon jól ért: egyrészt a pszichológiához, másrészt az izgalmas történetmeséléshez. E két összetevőből megszülető könyvei egytől egyig mentális zavarokkal küzdő emberek történetét mesélik el, ahogy a Szép álmokat, Billy is, mely igaz történeten alapszik. Billy Morgant az 1970-es években csukták le három nő megerőszakolásáért. Mivel az orvosi vizsgálatok a férfinál disszociatív identitászavart diagnosztizáltak, szabadon engedték. Az eset hatalmas felháborodást keltett, mivel senki nem hitt Billynek, aki azt állította, egyszerre több személyisége is van. Daniel Keyes diktafont, tollat és papírt ragadott a kezébe, hogy 2 éven át vizsgálja a férfit, és elbeszélgessen vele a benne lakozó fiatal szabadulóművésszel, leszbikus nővel, kábítószerkereskedővel és megannyi másik alteregóval.


Robert Masello: Az Einstein-prófécia


Dan Brownnak hála a történelmi tényeket felhasználó, fikcióval feldúsított akciókönyvek fénykorukat élik. Robert Masello is több ilyen témájú könyvet írt, melyek közül a legutóbbi, itthon is megjelent könyve Az Einstein-prófécia. 1944-ben dúl a második világháború, amikor az amerikai hadsereg hadnagya, Lucas Athan egy egyiptomi sírboltból származó szarkofágot talál az elzász-lotaringiai hadszíntéren. A Princeton Egyetemre szállított kőláda rejtélyeit csak Lucas tudja megfejteni a tehetséges ifjú régésznő, Simone Rashid segítségével. Lucas és Simone a szarkofág különös tartalmának vizsgálata közben akaratukon kívül a világra szabadítják a jó és a gonosz erőit. A világ sorsa innentől fogva nemcsak Einstein professzor titkos kutatómunkájától függ, hanem attól is, hogy Lucas képes-e legyőzni egy minden eddiginél elképzelhetetlenebb erejű, démoni ellenséget.


Stephen King (Richard Bachman): Az átkozott út


Nem hiába használt Stephen King álnevet Az átkozott út című ’70-es években írt könyvéhez. A riogatásról és félelemkeltésről ismert író ezúttal nem egy tőle megszokott horror sztorival rukkolt elő. A történet főszereplője, Bart Dawes hétköznapi életet él. Ugyanabban a városban, ugyanabban a házban lakik családjával már 20 éve. Rengeteg emléke köti az otthonához, ám hamarosan mindez porrá válhat, ugyanis a kisvárosban egy új utat akarnak építeni, ami nemcsak a férfi házát, de a munkahelyét is fenyegeti. Képes-e egyetlen ember eredményesen felkelni a rendszer ellen? Mi az ára a tiltakozásának? A válaszokat nem tagadja meg tőlünk a szerző, de mielőtt elárulná, rengeteg izgalmon vezeti keresztül az olvasót a befejezésig.