3 bőrápolási tipp férfiaknak

A bajusznövesztő Movember kapcsán már írtunk a legszexibb borsotsás sztárokról és a legnagyobb szakállas bakikról. Itt az ideje, hogy az is megmutassuk, hogyan ápolják a férfiak az arcbőrüket, hogy ne csak a szakálluk, de az arcbőrük is tökéletes legyen.

Kedves férfiak! Nem kell megijedni, nem fogunk tucatnyi krémet és egyéb kozmetikumokat ajánlani nektek, csupán 3 egyszerű és könnyen kivitelezhető tippet, amelyek alig pár percet vesznek igénybe.

Vizezz!


A férfiak bőrét ugyanúgy kiszárítja a hideg idő, mint a nőkét. Sőt, a borotválkozás okozta irritáció csak tovább ronthat a helyzeten. Ezért kiemelten fontos, hogy borotválkozás előtt vizezd be a borotválandó felületet, hogy a szőrszálak megpuhuljanak.  Így kevesebb irittáció éri a bőrt, a pengék pedig könnyebben végezhetik el a munkájukat. Borotválkozás után ajánlott az arcbalzsam használata, mivel fertőtlenítő és ápoló hatású. Az alkoholtartalmú after shave-ek ellenben csíphetik a sérült, érzékeny arcőrt, a hűvös időben nem ajánlott a használatuk.


Radírozz!


A drogériákba belépve rengeteg női arcápolási termékbe futhatunk, de szerencsére a polcok végén már ott figyelnek a krémek férfiaknak készült változatai is. Az arcradírozás tisztítja a pórusokat és eltávolítja az elhalt hámsejteket. Az radírt mindig körkörös mozdulatokkal vidd fel, ügyelve arra, hogy nehogy a szembe kerüljön. Ezután bő vízzel mosd le az arcod. Elég hetente kétszer megismételned, hogy egészséges legyen a bőröd.


Krémezz!


A férfiaknak nem kell feltétlenül külön éjszakai és reggeli arckrémet használniuk, de fontos, hogy legalább naponta kétszer kenj hidratáló krémet az arcodra, védve a bőröd a szárazságtól, a hidegtől, és a ráncok kialakulása ellen is felvedd a harcot. Hiába ellenállóbb a férfiak bőre, mint a nőké, nekik is ügyelniük kell rá. Főleg, ha nem akarnak már a huszas éveikben szarkalábakkal küzdeni.forrás: házipatika