25. Budapest Borfesztivál: Találkozz a magyar bortermelőkkel!

Talán hihetetlennek tűnik, hogy a Budapest Borfesztivál immár 25. alkalommal kerül megrendezésre. Az esemény rengeteg érdekes programmal kápráztatta el a közönséget az évek során, s hamarosan kihagyhatatlan, nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát. Nem csupán a borkedvelők, de a szakma számára is ünnep ez – nézzük meg, milyen programokkal vár minket idén a Borfesztivál!

Idén a fesztivál főszponzora, a SPAR Hungary szintén 25. születésnapját ünnepli. A magyar gasztronómia termékeinek kiemelt képviselőjeként, a SPAR a hazai bortermelők támogatására is nagy gondot fordít.

_ZZS7823

A Borfesztivál évfordulója alkalmából lehetőségünk lesz visszatekinteni a hagyománnyá vált rendezvény közel három évtizedére is a Bor Egyetem keretei között. A kétnapos program során a 90-es és 2000-es évek világába kalauzolnak minket a szervezők, majd napjaink trendjeivel is megismerkedhetünk. Ráadásként a Nespresso szakértőivel kiegészülve tudhatunk meg mindent a kávék csodálatos világáról. A borkóstolóval összekötött különleges kurzus igazi gasztronómiai élményt ígér!

Természetesen megéri majd felfedezni a Budavári Palota szívébe rejtett kincseket: a különböző standoknál a borkészítők személyesen válaszolnak kérdéseinkre.

_ZZS7648

Kóstold meg Magyarországot: a Borfesztivál a hazai termelők sokszínűségét is szeretné reprezentálni. A több mint 200 pincészet által lehetőségünk nyílik megismerni az ország összes borrégióját, a tematikus borkóstolók során pedig segítséget is kapunk a magyar bortérkép felfedezéséhez is. Idén először két színpadon hallgathatjuk a különböző zenei csemegéket: lesz folk, jazz, világzene. A Csík Zenekar és Szabó Balázs Bandája is fellép majd a borünnepen. A Magyar Jazz Nap szintén a fesztivál keretein belül kerül megrendezésre, számos ismert előadóval: itt lesz Borbély Mihály, a Binder Károly Quartet és a Sárik Péter Trio is. A zene mellé tánc is dukál: a Szilas Néptáncegyüttes és a Kertész Táncegylet előadásait is megcsodálhatjuk majd.

_ZZS5834

Szeptember lévén természetesen a szüreti hangulat sem maradhat el: igazi, tradicionális szüreti felvonulás kerekedik majd a Palota udvarán! A jó hangulat és fenséges italok mellett, a gasztronómia is fontos szerephez jut. A Borfesztiválon megkóstolhatjuk a Sarki Fűszeres, a Gerbeaud Café, a KOLBice és a Bakker finomságait is. A sajtkedvelők szintén megtalálhatják kedvenceiket, az ínyencségek véget nem érő sorában.

borfeszt2

Vegyünk részt a Butlers által rendezett kvízben, ahol az interior designer márka segítéségével még több hasznos, borral kapcsolatos dologgal megismerkedhetünk. A Budapest Teraszon pedig terített asztal és egy háromfogásos gourmet vacsora vár minket. A Jótékonysági Borárverésen pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogathatjuk.

_ZZS7434

S ha már ettünk-ittunk, jótékonykodtunk, Isa Schneider kiállítását se mulasszuk el! Szeptember 8-11. között tehát a irány a Budavári Palota!

További információk ITT!