Így álcázd magad zombinak

A horror éjszakája hamarosan beköszönt. Október 29-én a Funzine hatalmas halloweeni horror partit csap, amire segítünk ráhangolódni.  Most éppen úgy, hogy megmutatjuk, hogyan válhatsz zombivá.

Külcsín

A kór nem válogat, ezért érkezhetsz szuperhős ruhában vagy irodai öltözetben, a lényeg, hogy a sminked fessen úgy, mintha egy álmos őszi reggelen Frankenstein szörnye láncfűrésszel borotválkozott volna.  Ha van egy lyukas pizsamád, ismeretlen eredetű foltokkal tarkítva, mártogasd a közeli park felázott virágágyásába, majd fürödj meg némi művérben. A frizura gondos belövése ez esetben mellőzhető, elég, ha kezeddel beleborzolsz.


 Mozgáskultúra

A zombik gyorsaság és mozgáskoordináció szempontjából több típusba sorolhatóak, a lényeg minden esetben a társadalmilag kialakult mozgástechnikák felrúgása. Képzeld el, hogy tegnap lefutottad a maratont kétszer, majd véletlenül ráhúztál anyu hűtőszekrényben tárolt sütőrumjár, így az izomláztól és az alkoholos bódulattól pár méter séta is kihívást jelent: a lábfejeidet fordítsd befelé, amennyire csak tudod, a hátad legyen görnyedt, a karjaidat pedig nyújtsd a megszerzendő táplálék irányába.


Kommunikáció

A zombik nem képesek beszélni, sem megérteni az emberi kommunikációt. Hangok és szagok alapján tájékozódnak a vacsora hollétéről, ezért neked is meg kell tanulnod, hogyan utánozd fajtársaid hörgését. Nyisd ki a szádat, lazítsd el az állkapcsod, és hangos morgások közepette préseld ki a levegőt a tüdődből. Olykor tátsd nagyobbra, villantsd meg a fogaidat, különösen, ha friss hús közelében vagy. Az arcmimikádnak az értelem teljes hiányát kell tükröznie, képzeld azt, hogy kínaiul olvasol az atomfizika legújabb kutatási eredményeiről.


 

Miután minden trükköt elsajátítottál, gyere el Fogas Házba október 29-én, és rémissz halálra mindenkit a Funzine Hollywood Horror halloween partiján.