2014 legjobb 10 filmje

Ha visszatekintünk 2014 filmjeire, vegyes érzelmek foghatnak el minket.  A magyar filmipar csupa szép és jó dolgot tett le az asztalra, joggal lehetünk büszkék, de persze Hollywood sem volt azért rest idén sem. Filmet osztályozni nehéz, mi viszont sok-sok listát átnézve és összevetve most elétek tárunk egy listát, aminek minden szereplőjét kötelező megnézni.

Sráckor


A 12 éven át ugyanazokkal a szereplőkkel forgatott filmben végignézhetjük, ahogy egy fiúból férfi válik, közben sorsára pedig megannyi tényező és ember hat.


Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan


Igazi magyar valóság és egy igazi magyar generáció meséje. A kétezres évek Moszkva tere néhány nap alatt kultuszfilm lett.


A Lego kaland


Meglepő, hogy ennyit kellett várni az első legós mozifilmre, de mindenki kedvenc játéka végül egy kritikusok által is imádott darabbá állt össze.


X-Men – Az eljövendő múlt napjai


A múltba utazó prequel óriási sztárokat vonultatva fel meséli el a mutánsok újabb történetét, ezúttal az időben is utazva.


Fehér Isten


A Cannes-ban is díjat nyert magyar filmben egyfajta kutya-apokalipszist nézhetünk meg Budapesten és lehet, hogy izgulhatunk miatta egy Oscarért is…


Grand Hotel Budapest


Már csak a címe miatt is kötelező megnézni, de ha megnézzük a szereposztást, akkor is megér egy misét a nyakatekert krimi.


Szabadesés


Az év egyik legbátrabb magyar alkotása, hét emelet történetét foglalja magában, Karlovy Varyban pedig két díjat is szerzett.


A majmok bolygója – A forradalom


Az átmeneti béke után a kisebbségben élő emberiség úgy dönt, fellázad a szuper intelligens majmok ellen. Egy klasszikus, amit okosan élesztettek fel.


Éjjeli féreg


Jake Gyllenhaal tökéletesen mutatja be, hogy a hírek és pénz hajhászása milyen mélyre is tudja taszítani az embert. Mennyit ér az amerikai álom?


Csillagok között


Christopher Nolan őrjítően jó színészi gárdával hozott össze egy filmet, ami nem csak látványával, de társadalmi kérdéseivel is más dimenziókba repített minket.