2 animációs film, 2 korosztály a héten a moziban

Egy könnyed nyári rajzfilm vár a kicsikre az Így neveld a sárkányodat folyatásával és egy igazi művészi alkotás a nagyokat a Szél támaddal, mely egy életutat követve mutatja be Japán rögös történelmét. Két animációs mű, két korosztály a héten a moziban.

Szél támad


Jiro arról álmodik, hogy repülőgépeket tervez. Mivel gyerekkorától erős szemüveget hord, és emiatt reménytelen, hogy pilóta legyen belőle, 1927-ben csatlakozik a legnagyobb japán repülőgéptervező mérnökcsapathoz. Tehetségét korán felfedezik, és a világ legelismertebb tervezői között tartják számon, majd egész életében óriási lendülettel dolgozik a repülés technológiai fejlesztésén. A film élete krónikája, és mindazon eseményeké, amelyek komoly hatással voltak rá: az 1923-as nagy földrengés, a gazdasági válság, a tuberkolózis-járvány, vagy Japán bekapcsolódása a világháborúba. Megismerjük Jiro szerelmét is, Naokót, illetve kollégáját, Honjót, akivel mély barátságot szőnek.


Így neveld a sárkányodat 2.


Miután az első rész óriási siker lett, majd az azt követő sorozat is beváltotta a reményeket, nem igazán lehet csodálkozni azon, hogy a Dreamworks készített egy második részt is a különös, sárkányokkal teli világba elkalauzoló sorozatból. Főszereplőnk, Hablaty ezúttal olyan helyekre ér el, ahol viking még nem járt, megismeri édesanyját, feltár egy idomítatlan sárkányokkal teli jégbarlangot és belekeveredik egy háborúba, amin a sárkányok és az emberiség jövője is múlik.