10 program a hosszú hétvégére – Budapesten kívül!

Miért kéne a hosszú hétvégén Budapesten maradni? A nyuszi mindenhol megtalál minket, ráadásul országszerte remek tavaszváró programok várnak minket!

Szeri Húsvét 2016 – Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark


2016. március 27 – 28.

6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68.

További infók ITT!

Az ópusztaszeri skanzenben rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn életre kelnek a húsvéti hagyományok. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi lovas kocsis locsolás, muzsikaszó, néptánc, népzene, meglepetések és nyeremények, várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást. Az évek óta megrendezett Szeri Húsvét igen népszerű rendezvény, amelyen minden érdeklődő megismerheti és megtapasztalja a magyar hagyományra jellemző húsvéti szokásokat.

Ópusztaszer Húsvét

 

Húsvét Szentendre 2016. – Ünnepi hétvége a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban


2016. március 27 – 28.

2000 Szentendre, Skanzen, Sztaravodai út

További infók ITT!

Hímes tojás és locsolkodás, komatál és locsolóbál, bensőséges ünneplés és tavaszköszöntő virgonckodás, nyuszi a tanyán és nyuszi a kézműves udvarban – mindezekkel a szentendrei Skanzenben várják a március 27-én, 28-án betérő vendégeket. A régi, falusi húsvétokat felidéző színes programokat az idén bárányszépségverseny és a húsvét titkait kutató gyerektúra is gazdagítja, a bábelőadások és koncertek sorát pedig a Kaláka együttes zárja.

Húsvét Szentendre 2016

 

Falusi Húsvét 2016 Nyíregyháza, Sóstói Múzeumfalu


2016. március 27 – 28.

4400 Nyíregyháza, Tölgyes utca 1., Sóstói Múzeumfalu

További infók ITT!

A Sóstói Múzeumfaluban a látogatókkal közösen jó előre nekilátnak a tojásfestésnek, időszaki kiállítást rendeznek, ismeretterjesztő előadásokat tartanak szimbólumrendszerekről, sütnek-főznek, de még az otthon hagyományos technikával elkészített tojásokat, illetve nagyapáink idejében kiötlött locsolóverseket is gyűjteni fogják. Húsvéthétfőn folklórprogrammal, hagyományos locsolkodással, utcaszínházzal, kirakodóvásárral, és eltérő felekezetek húsvéti asztalait bemutató kamara-kiállításokkal készülnek. Mindemellett a korai kereszténységgel együtt élő pogány rítusok „ízelítőjével” is várják a látogatókat Árpád-kori Nyires falunban.

Falusi Húsvét Nyíregyházán

 

Húsvéti Fesztivál Siófok 2016 – I. Húsvéti Nyuladalom


 2016. március 25 – 28.

8600 Siófok, Fő tér

További infók ITT!

Húsvét alkalmából megrendezésre kerül az első Siófoki Húsvéti Nyuladalom. A négynapos fesztivál alatt számos színes programmal várják a szervezők a látogatókat. Kiemelt szerepet kapnak a gyermekprogramok, esténként pedig a felnőtteknek válogathatnak a változatos szórakozási lehetőségek közül. Részletes program a plakáton!

Húsvét Szentendre 2016 Húsvéti Fesztivál Siófok 2016. - I. Húsvéti Nyuladalom

 

Húsvét Gyulán 2016


2016. március 25 – 27.

5700 Gyula, Várkert

További infók ITT!

Városi Húsvéti programok a Gyulai Várban és az Almásy-Kastély Látogatóközpontban. Játszóházzal, gasztronómiai bemutatóval, ügyességi versenyekkel, tojáskereső programokkal várja a Gyulai Vár a húsvétkor érkező gyerekeket és családokat, akik történelmi környezetben tölthetik el az ünnepet, mely már önmagában élmény és kaland kicsinek és nagynak, az érdekes előadásokon pedig mindenki értékes tudásra tehet szert.

Gyulai Húsvét

 

Hungarospa Húsvét 2016


2016. március 27 – 28.

4200 Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

További infók ITT!

A húsvéti ünnepi hétvégén, 2016. március 27-28-án a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum ismét ajándékokkal, programokkal várja vendégeit. Ízelítő a programokból: Forgórózsa Néptáncegyüttes műsora, Miki Mini Party gyerekeknek, szauna szeánszok, zenés esti fürdőzés habparty-val az Aqua-Palace élményfürdőben.

Hungarospa Húsvét

 

 

Húsvét Somogyban a Katica Tanyán


2016. március 26 – 27.

7477 Patca, Katica Tanya Élményközpont

További infók ITT és ITT!

Húsvét és tavaszváró napok a Katica Tanyán 2016. március 26-27-én, nagyszombaton és húsvétvasárnap. Mindkét nap délelőtt 10 órától gazdag programokkal és finom ételekkel várják a családokat; sok-sok játék a szabadban, lovaglás, kocsikázás, majd alkonyatkor tüzesgolyó-hajítással zárul a nap. Az egész családnak kellemes kikapcsolódást és élményeket kínál a két nap.

Húsvét Somogyban - Katica Tanya

 

Húsvéti programok a Balaton körül, tavaszvárás a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2016


2016. március 26 – 27.

További infók ITT!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja tavaszi-húsvéti foglalkozásokra az érdeklődőket a Vörsi Tájházba, Kápolnapusztára a Bivalyrezervátumba és Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba. A foglalkozáson való részvétel minden helyszínen ingyenes!

Tavaszvárás a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2016

 

Esztergomi húsvéti ünnepi programok a Bazilikában


2016. március 24 – 28.

2500 Esztergom, Szent István tér 1.

További infók ITT!

Virágvasárnap délelőtt kezdődik az ünnepi szentmise. Nagycsütörtökön az utolsó vacsorára emlékező nagyheti szentmise este késő délután kezdődik. Nagypénteken reggel lesz a Főszékesegyházi Káptalan zsolozsmája, majd este este Krisztus szenvedésére emlékeznek a nagypénteki szertartásban. Nagyszombaton délelőtt kezdődik a Főszékesegyházi Káptalan zsolozsmája, majd este Húsvét Vigíliája. Húsvétvasárnap Krisztus feltámadásának ünnepén, dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek celebrál ünnepi szentmisét. Húsvéthétfőn vasárnapi miserend szerint kezdődnek a szentmisék.

Esztergom Bazilika

 

Húsvéti nyuszibuli a Zalakarosi Fürdőben


2016. március 25 – 28.

8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér

További infók ITT!

A húsvéti ünnepek alkalmából vidám programokkal várnak mindenkit a Zalakarosi Fürdőben. Játékos vetélkedők, tojásdíszítés, nyuszi tánc, tojásvadászat és még rengeteg más izgalmas program közül válogathatnak a látogatók. Arról, hogy a tavaszi szünet is jókedvűen és mozgalmasan teljen, animátorok gondoskodnak.

Zalakarosi Fürdő