9 legjobb forrócsokizó Budapesten

Az esős, szürke időben talán semmi nem esik jobban, mint egy szívet-lelket átmelengető forrócsokoládé. Rengeteg olyan hely van Budapesten, ahol lecsaphatunk a finom italra, de mi összegyűjtöttük azt a 9 helyet, ahol szerintünk a legfinomabb forrócsokit lehet inni a városban. 

VinoWonka

Eddig is el voltunk bűvölve a VinoWonka világától, ahol a bor és a csokoládé boldog, kiegyensúlyozott házasságban élnek együtt, de az örömöket mindig lehet fokozni! A borbár nem csak kitűnő borai miatt sokak kedvence, hanem a a tél közeledtével egyre több forró-csokoládé rajongó is betér, hogy igyon egy bögre igazi forró, tejszínnel gőzölt csokipasztillákból készített finomságot. Természetesen a bögrénkbe került mennyország ugyanazt a minőséget hozza, amit a VinoWonka minden terméke – vagyis csalódás szigorúan kizárt.

Csokoládia

A Csokoládia – Budapest egyik legjobb csokibirodalma – természetesen a forró csokoládéban is remekel. A recept titkos, annyit viszont tudhatunk, hogy a finomságot 60-70 Celsius-fokon folyamatosan forgatják – ami már biztosíték is arra, hogy valami nagyon jó dologgal állunk szembe, igaz? A mennyei csodát kérhetjük ízesítés nélkül is, de fogyaszthatjuk chilivel, szegfűszeggel, mogyoróval, mandulával, vaníliával és karamellel, de még a klasszikus forró csokoládéra is kapunk tejszínhabot és csokireszeléket. Ha pedig már ott vagyunk, nézzünk is szét, hiszen könnyen találhatunk olyan apróságokat ajándék gyanánt, amikkel remekelhetünk minden karácsonyi ajándékozáson.


Rengeteg RomKafé – Avagy Míves 2.0

Ez az a teaház Budapesten, ahol kicsit mindenki otthon érezheti magát és nem csak azért, mert mindenki találhat legalább egy macit, amilyenhez hasonló őrizte álmát. A romkocsmák hangulatát tökéletesen visszaadó Rengetegben a forrócsokoládék kínálata valósággal elbűvölő – több mint húsz fajta közül válogathatunk, ami leginkább annak köszönhető, hogy a fantáziának itt aztán nincsen semmilyen határa. Minden keveredik mindennel, mindenki Tibije bátran ereszti össze a mézet, a bodzát és fagyit, a kókuszt, levendulát és a krémlikőr, a sós karamellát a kókuszos tejjel vagy a rumot a fűszeres meggyel, ha forrócsokiról van szó. Igazi édes ízorgia.

blank

Noir Chocobar

2005-ben nyitott meg Magyarországon a Noir Chocobar és termékeinek minőségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több évi kísérletezés után jelentették ki, hogy a jelenleg is hódító minőség lesz a legmegfelelőbb vendégeik számára. Bár a belga csokoládé fontos és állandó alapja a Noir Chocobar termékeinek, a legfontosabb jellemzője a forrócsokiknak mégis az, hogy Magyarországon elsőként itt mondták ki: ötven százalékos csokoládé tartalom alatt nem forró csoki a forró csoki. Ettől már csak a választék az, ami igazán elcsavarja az ember fejét, hiszen több mint száz fajta ízesítés közül válogathatunk, nem is beszélve a különböző csokoládés édességekről.

blank

Azték Choxolat

Azok a helyek, amiket tulajdonosaik tiszta szívből és tiszta rajongással visznek, mindig kiemelkedőkké válnak nagyon rövid idő alatt. Valószínűleg emiatt válhatott is az Aztek Choxolat a csoki egyik budapesti birodalmává. Forró csokoládéik igazi kakaóból, és olvasztott csokoládéból, régi recept alapján készülnek, melléjük pedig ha már ott vagyunk kapjunk be néhány bonbont is, amik minden esetben magyar mesterek saját munkái. Karácsony közeledte miatt pedig ajánljuk a különleges, nem mindennapi szaloncukraikat is, amik ízüket és összetételüket nézve is megmászták a minőség csúcsát.

blank

Café Factory

Több mint húsz fajta forrócsokoládéból válogathatunk a Café Factoryban, amit igazi élményterápia elfogyasztani a hangulatos kávézóban, ahol könyvek, ingyen wifi és újságok is garantálják, hogy teljes kikapcsolódással teljen az ott töltött idő. A Café Factoryban mellesleg remek szendvicseket is bekaphatunk, de ha egy jó kávéra, kávékülönlegességre vagy lélekmelegítő vágyunk, akkor is jó helyen járunk. Ajánljuk ezek mellett az őszi különlegességet, a három fajta limonádét, amit megkóstolhatunk körtés, fahéjas almás és fahéjas szilvás ízesítéssel is.

blank

Ahoy!

Ha azt akarjuk, hogy igazi csokis élményben legyen részünk, az Ahoy! is tökéletes választás. A csokimennyországban kipróbálhatjuk a banános, kókuszos, mentás, karamellás és mogyorós ízeket is, az étcsokoládé 70, a tejcsokoládé 46, a fehércsokoládé pedig 28 százalékos – ám a java csak most jön! A tejszínhabra érkezhet cukorka, karamell, háztartási keksz, pillecukor, csokoládé… amikkel aztán olyan ízélményben lehet részünk, amitől joggal lesz könnyes a szemünk. Főleg ha ezeket egymásra is halmozzuk! Ha pedig már bűnbe estünk, ne sajnáljunk tovább menni – a sütemények mellé járhat tejszínhab, vaníliafagylalt, csoki- és karamellöntet is. Igazi cukorbomba, amitől napokig mosolyogni fogsz.

blank

Csészényi

Ha igazán baráti áron akarunk forrócsokozni egy igazán barátságos környezetben, a Csészényi tökéletes választás lehet. Az elbűvölő (és ezután a szó után három felkiáltójelet is tennénk) kávéház leginkább különleges kávéi miatt lehet ismert, ám chilis, békebeli, tejszínhabos, fahéjas, mogyorós és mandulás forró csokoládéi is könnyen ámulatba ejthetnek minket. A szezonális ajánlat is csábító: szilvás-fahéjas, pillecukros, grillázsos, mézeskalácsos, konyakmeggyes és narancsos csokoládéval is meglephetjük magunkat. Ha pedig már jól felmelegedtünk a forró édességtől, az utcán vagy a hegyen járkálva szívjuk magunkba Buda nyugalmát. Tökéletes hétvégi program.

blank

Briós

A Pozsonyi utca sokak szerint Budapest egyik legcsaládiasabb környéke, ezért is illik bele tökéletesen az ugyancsak családias Briós, mely a világ egyik legjobb csokoládéjából, a Lamborghiniből készíti forrócsokijai. Hat ízben élvezhetjük a forró édességet, kipróbálhatjuk a klasszikusat, mentásat, narancsosat, fehéret, mogyorósat és chiliset is. Már 7:30-tól vár minket a reggeli menü, de a levesek és szendvicsek is isteniek és valljuk be – a forrócsoki minden egyes napszakba belefér… Érdemes figyelni a napi menükre is!

blank