10 hely Budapesten, amit imád minden gyerek – és felnőtt!

Az ENSZ 1959-es rendelkezése szerint szeptember 12-én ünnepeljük a Nemzetközi Gyermeknapot. Bár a szülőknek minden nap a gyerekekről szól, tegyük ezt a napot mégis különlegesebbé. Olyan helyeket gyűjtöttünk össze, ahol mind a kicsik, mind a nagyok jól érezhetik magukat és egy tökéletes napot tölthetnek együtt.

Miniversum


A Miniversum az Andrássy úton rejlő aprócska Budapest, ami Ausztria és Németország tájait is bemutatja százszoros kicsinyítésben. Azon felül, hogy elképesztő látványt nyújt a csodálatosan kivitelezett, részletes alkotás, a minivasút közlekedésébe is beavatkozhatunk, kicsit a várost uraló óriásokként. Az eredeti épületekkel ezen felül interaktív képernyőkön is megismerkedhetünk, a legkisebbek pedig egy játszóházban fejleszthetik kézügyességüket.

1061 Budapest, Andrássy út 12. 

 

MiniPolisz


Van valami furcsa a világban: minden gyerek felnőtt akar lenni és kicsit néha minden felnőtt újra gyerek. Bár mi már nem lehetünk gyerekek, a MiniPoliszban a gyerekek különböző apró helyszíneken próbálhatják ki a felnőttlétet. Na nem arra kell gondolni, hogy csekkeket kell fizetniük, csupán el kell játszaniuk a felnőttet autószerelőként, fodrászként, postásként, szobafestőként vagy akár szupersztárként. Külön születésnapi szolgáltatás is van!

1061 Budapest, Király utca 8-10.


 

Csodák Palotája


A Csodák Palotája az elmúlt években Budapest egy igazi ikonikus helye lett a felnőttek és gyerekek számára egyaránt. Ha azt akarjuk, hogy a lurkó úgy szórakozzon, hogy közben a fizikáról, kémiáról és világűrről tanul, ez lesz a tökéletes helyszín a gyerekkel töltött, élményekkel teli napra. Különleges videóvetítések, interaktív bemutatók, és megannyi játékos eszköz vár minden korosztályt, akit érdekel minden csoda, ami körbevesz minket.

1223 Budapest, Nagytétényi út 37-43, Campona 

Tropicarium


Ha pedig már a Camponában járunk, nézzünk be a Tropicáriumba is, mely kollégánk számára is „örök gyerekkori emlék”. A „cápás állatkertben” minden bizonnyal a cápák jelentik a legnagyobb élményt, amiket a 12 méteres látványfolyosókon keresztül testközelből csodálhatunk meg, csütörtökönként 15 órakor pedig az etetést is megnézhetjük. Ezen felül simogathatunk rájákat és csodálatos hüllőket, madarakat és igencsak mozgékony majmokat is megnézhetünk.

1223 Budapest, Nagytétényi út 37-43, Campona 

Fővárosi Állat- és Növénykert


Kevés olyan igazi klasszikusnak számító hely van a világon, mint az állatkert. A Fővárosi Állat- és Növénykert ugyancsak Budapest egyik legendás helyszíne, ami máig tiszteletreméltó tempóban fejlődik – ez jól látszik abból, hogy nemrég megszerezte az egykori Vidámpark területét, illetve az, hogy immár koalákat is nézhetünk – ez pedig az egész világon igazi ritkaságnak számít. A gyerekek az állatokkal érdekes kiírásokon keresztül is megismerkedhetnek, néha a felnőttekkel együtt új tudásra szert téve.

1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.


 

Budapest Bábszínház


A több mint 60 éves Budapest Bábszínház az Andrássy út közepén egy több mint száz éves épületben nyújt már évtizedek óta felhőtlen szórakozást a kicsiknek előadásaival, melyeket nem csak a gyerekek ,de a felnőttek és kritikusok is elismernek. A nemzetközi sikereket is megélő bábszínház szinte minden délután kedveskedik előadással a lurkóknak és kísérőinek. Az idei évad október elsején kezdődik, a jegyeket jó lesz már most lefoglalni!

1062 Budapest, Andrássy út 69. 


 

Margitszigeti Állatsimogató


Ha el akarjuk kerülni az Állatkert zsivaját, de szeretnénk mégis állat közelében lenni a gyerekekkel, irány a Margitszigeten található Állatsimogató, ahol a magyar fauna néhány gyönyörű fajával ismerkedhetünk meg, kacsáktól és gólyáktól kezdve, nyulakon keresztül pónikig és őzekig. Ráadásul ha már a szigeten járunk, nézzük meg a zenélő szökőkutat is vagy egyszerűen sétáljunk egy nagyot Magyarország legzöldebb területe körül. 

Fővárosi Nagycirkusz


Ha pedig végeztünk az állatkertben, ne hagyjuk még el a Városligetet, hanem folytatódjon tovább a szórakozás! A Fővárosi Nagycirkusz másik nagy büszkesége fővárosunknak , hiszen fellépői sok esetben aratnak világsikert világsikerre. A különböző produkciók láttán nem csak a kicsik, de a nagyok szája is gyakran tátva marad. Arról nem is beszélve, hogy a cirkusz olyan hangulatot biztosít évszázadok óta, amit egyszerűen minden gyereknek át kell egyszer élnie.

1146 Budapest, Állatkerti krt. 12/a 

Zoo Café


A Zoo Café Budapest egyik legkülönlegesebb kávézója ugyanúgy remek helyszín egy kávészünetre, mint egy gyerekekkel töltött néhány órára. Hogy mitől is különleges a Zoo Café? Tele van állatokkal! Különböző hüllők, madarak és cicák teszik a helyet a lehető legbarátságosabbá. A gyerekek itt tényleg testközelből ismerhetnek meg olyan állatokat, amikkel az állatkertekben csak rácsok vagy üvegfalak mögött ismerhetnek meg. Különleges élmény minden korosztálynak.

1056 Budapest, Fejér György u. 3.  

Cat Café


Melyik kisgyerek ne szeretné a cicákat? És melyik felnőtt ne szeretné a cicákat? Ha akarunk egy finom teát vagy kávét inni, közben pedig gyönyörű cicákat simogatni a kicsikkel, irány a Cat Café, ami tökéletes követi az Európában már elterjedt macskás kávéház modelljét. A 300 négyzetméteres területen jelenleg tíz barátságos cica várja a látogatókat, mindig készen állva egy kis simogatásra és dorombolásra. Bizony-bizony, nem kell vénkisasszonynak lennünk 10 macskához!

1065 Budapest, Révay u. 3.