10 hely, ahova el kell menned a Koffein Hétvégéjén

Koffein, koffein, koffein! Három szóban erről fog szólni a hétvége Budapesten, ahol a Koffein Hétvégéjén megannyi programmal találkozhattok, ami közelebb hozz titeket a kávéhoz és teához. Az izgalmas programok mellett számtalan kávé- és teaház egész hétvégés akciókkal vár. Közülük válogattunk ki 10 remek célállomást. Mellesleg ráadásul lesz FUNZINE Nagyszínpad is… ott találkozunk? Vagy ezeken a helyeken?

A Koffein Hétvégéjéről bővebben ITT!

A FUNZINE Nagyszínpadról bővebben ITT!

Facebook-esemény ITT!

Hivatalos weboldal ITT!

Analóg Café


Hogy mitől Analóg? Attól, hogy minden analóg! A boltként is működő kávézóban – vagy kávézóként is működő boltban – leginkább fényképezőgépeket, hozzá való filmeket, de bakelitet is találhatsz, a finom feketéd elfogyasztása közben pedig megéri meglesni az időszaki kiállításokat, vagy belelapozni a megannyi érdekes könyvbe. Analógban egyszerűbb volt az élet, miért ne idézhetnénk vissza? Kis időutazás – színesen, modernen és persze finoman és erősen!

1075 Budapest, Kazinczy utca 35.

Analóg Cafe

Kontakt


Budapest egyik legmenőbb kávézója lassan de biztosan kimeríti a műfajt. Csodálatos new wave kávékkal kezdték, majd lett saját márkájuk, a hideg, nitrogénnel csapolt Roket, amit még üvegesen is lehet kapni, de azóta készülékeket, kiegészítőket és természetesen kávébabot is árulnak, de rendszeresen tartanak cuppingot is, hogy minden közelebb kerüljön a kávékészítéshez, mint művészethez . A kávé egyik legfőbb budapesti központjában valóban, szó szerint, tényleg minden a kávéról szól. Ha egy picit is szereted – és tiszteled! – a fekete csodát… Ide kötelező betérned.

1052 Budapest, Károly körút 22. Röser Udvar

Kontakt

 

 

Zoska Reggeliző Kávézó


A Zoska Reggeliző Kávézó mindenki egy kicsit mindenki második otthonaként üzemel.  Bármikor is kelsz, ide bátran jöhetsz reggelizni, főleg ha a reggelid nem csak a klasszik feketéből áll, hanem valós ételekből is, mint rántotta vagy valami édes finomság. Persze a klasszik feketéjük is finom. De az isteni kávék és ételek mellett az atmoszféra az, ami a Zoskát kiemelkedővé teszi. Csodás kilátás az utcára, kényelmes fotelek, ágyak (!), olvasnivaló könyvek. És nyugalom, nyugalom, nyugalom!

1053 Budapest, Ferenczy István utca 28.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Adna Cafe


A Kálvin tér közelében található kávézónak izgalmas története van, hiszen a Református Egyház Drogmissziójának prevenciós intézményeként nyitotta meg kapuit. Ennek hála a fesztivál keretein belül itt előadás is lesz Erdős Eszterrel, aki őszintén fog beszélni a szenvedélybetegségekről és drogokról. De mit is ehetünk és ihatunk az Adnában? A kézműves haza kávékról Casino Mocca gondoskodik, amik mellé kötelező kipróbálni egy-egy házi süteményt is. A pénz nagyon jó helyre megy, a kiszolgáló személyzet pedig kivételesen kedves – talán mert önkéntesek? Kávé tiszta szívvel!

1093 Budapest, Török Pál u. 6.

Adna Café

 

 

Maramuto Kávéház


Az élet nagy stoptáblája. Így lehetne a Maramuto Kávéházat jellemezni, ami maga a nyugalom csakrája a zengő, mozgó, sokszor fárasztó fővárosban. A természetesség fontos szerepet játszik, vele együtt pedig a zöld tea is, ami a hely talán legnagyobb sztárja. Ha pedig van sztár, van sztárvendég is, ami ebben az esetben nem más mint Japán. Az országból importált teák szigorúan ellenőrzött és tematikus termékek, vagyis itt valóban az igazi Távol-Keletbe kóstolhatunk bele, méghozzá a lehető legjobb minőségű Távol-Keletbe. Ráadásul a varázst haza is vihetjük, hála a megvásárolható japán teakellékeknek.

1051 Budapest, Hercegprímás utca 9.

Maramuto Teaház

Steezy Cafe


Go green! Ez a Steezy Café legfőbb hitvallása és remekül is csinálják. Kezdjük a legjobb ötlettel, ami tényleg kivételes remek: ha elvitelre kéred a kávét, a papírpohár mellé egy különleges sleeve-et is kapsz, tele fűszernövénymagokkal. De persze van itt más menőség is, ami minden környezetvédő szívét melengeti – pont mint egy jó kávé! A pohár maga is 100 százalékosan felbomlik, a kávé minősített Tchibo Vista 100% Arabica kávéból készül, ami Dél-Amerikából érkezik, hozzá pedig 100% Biotej jár – bár ha problémáid vannak a laktózzal, választhatod a laktózmenes, mandula, rizs vagy kókusz tejet is. Van itt minden kérjük.

1053 Budapest, Veres Pálné u. 10.

Steezy Cafe

 

 

Komédiás Kávéház


A Komédiás Kávéházba járni hogy is mondjuk… életérzés. Egy közösség életérzése. A klasszikus finom kávékat és teákat a klasszikus és mégis egyedi hangulat teszi egyedivé (és klasszikussá!), és persze az atmoszféra, amit a komédiások és bárzenészek tesznek finoman teljessé. Ha már iszol egy feketét, ne feledd el mellé a süteményt, de ha már sütemény, az legyen desszert. Főfogásnak pedig jöhet egy jó magyar, francia, orosz, ukrán vagy zsidó fogás. Üdv az előző században, foglalj helyet bátran!

1065 Budapest, Nagymező u. 26.

Komédiás Kávéház

 

 

Comix Coffee


Mennyire menő kávézótárs Batman, Superman vagy egy rohamosztagos a Star Warsból? A ComiX Coffee-ban mindez valósággá válhat – na jó, legalábbis so-so – hiszen mindenhol akció- és képregényhősök néznek rád vissza. Szín szín hátán, lapogatható képregény lapozgatható képregény hátán, és a képregénykultúra totális kiteljesedése mellett persze más szuper adottsága is van a Comix-nak. Például természetesen a kávéjuk, főleg a sütőtökös latte vagy az almáspités-fahéjas cappucino – egy jó sütőtökös mascarpones szelettel. Hidd el, utána adott a szupererő.

1053 Budapest, Múzeum krt. 29.

Comix Coffee

 

 

One More Cafe


Ha Apple telefonod vagy készüléked van, itt mindenképpen jól fog csúszni még egy kávé, hiszen a kávézóban Apple-szerviz is működik. Vagyis semmiképpen se lepődj meg, ha körülötted minden hol ott villog az a bizonyos alma. A jó kávé és a szerviz mellett más varázsa is van a helynek – dj-k és stand upok állandó helyszíne, persze ha már beesteledett a kávét felválthatja más finom folyékony finomság is.

1075 Budapest, Dob utca 16.

One More Cafe

 

 

Vörös Oroszlán Teaház


Szőnyeg, szőnyeg, szőnyeg, tea! A Vörös Oroszlán filozófiájában kiemelt helyen áll a minőség, a teljeskörűség, a tisztelet és persze a szeretet. Mindez benne van minden kancsó teájukban, amikből eszméletlen kínálatuk van és amit eszméletlen jól készítenek el. Ha igazi teázós, elfekvős, lehuppanós, bekuckorgós, művészeti szinten lazítós teaélményre vágysz, ez a te helyed. A város legnyugodtabb pontja, valószínűleg a legszebb teáskancsókkal.

1061 Budapest, Jókai tér 8.

Vörös Oroszlán Teaház