10 hely, ahol relaxálhatsz Budapesten

Lazítanál? Kicsit elvonulnál a világ elől? Jó lenne egy pont a zajos nagyvárosban, ahol csend és nyugalom honol? Van egy jó hírünk. Összegyűjtöttünk tíz helyet Budapesten, ahol kicsit megállhat körülötted az idő.

Madal Espresso & Brew Bar


Ha minőségi relaxálásra vágysz, akkor a Madal lesz a te helyed, ahol havi rendszerességel frissülnek a kávék, amik angliai és magyar kézműves pörkölőktől érkeznek, hogy aztán vérprofi, díjnyertes baristák kezei között alakuljanak át kávékká, profi gépek segítségével. Mint minden tisztességes new wave helyen, a kávézás itt is művészet – így pedig a szabadidő eltöltése is azzá válik.

1053 Budapest, Ferenciek tere 3. 

Mantra Speciality Coffee Minibar


Mit is jelent a szanszkrit mantra szó? Nem mást, minthogy gondolkodás, tehát a Mantrát tényleg arra találták ki, hogy elmélyedj, járjon az agyad, megszűnjön az idő és szárnyaljon az elméd – mindez pedig tökéletes kávéval. A kávé itt mellesleg küldetéseddé is válhat, hiszen a new wave kávézó különböző képzéseket is nyújt. Már korábban is áradoztunk róluk, érdemes visszatekinteni akkori cikkünkre – a jó dolgok nem változtak, max még jobbak lettek!

1053 Budapest, Veres Pálné u. 33. 

Miksa Cafe


Ha szívmelengetésre vágysz és egy nagy dózis mosolyra, akkor a Miksa Cafe a te helyed lesz! A földbarát vendéglátást képviselő Miksa Caféban nem csak a természethez, de néhány percre a lelki egyensúlyhoz is közel kerülhetsz. Kapkodni és sietni itt nem lehet, a 100% préselt gyümölcsleveket, friss, kistermelő alapanyagokból készített reggeliket úgy kell megenni, hogy az egy léleküdítő, relaxációs terápiával felérő meditáció legyen. Hidd el, itt menni fog!

1073 Budapest, Kertész u. 46. 

Görbe Bögre Kávézó


Milyen jobb elmélyülés létezik, mint egy kis játék? A Görbe Bögre Kávézó nem is igazán kávéival bűvöli el látogatóit – bár erre is képes persze – hanem azzal, hogy egy kis játékra invitál. A jó erős fekete mellé egy kis sudoku, rejtvény és logikai feladvány mindig jó relaxációs folyamat. Néha megéri megállni játszani egy pillanatra.

1085 Budapest, Rökk Szilárd u. 3.  

Sonkapult


Jöhet egy kis minőségi reggelizős kultúra? Illetve minden, ami minőségi? A Rumbach Sebestyén kincse, a Sonkapult immár 3 éve kínálja ezt, minden vendégét egytől-egyig elbűvölve. A magyar konyha központban van, de Európa más ízeibe is belekóstolhatsz sonkák, sajtok, lekvárok és persze kávék képében, ha pedig üt az alkohol órája, a lazítást ápold egy kis sörrel és borral, persze ne felejtsd el közben, hogy is van a sörrebor, borrasör…

1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 7. 

This Is Melbourne Too


A My Little Melbourne budai kistesója az IBM épületei között bújik meg, tudással és fejlődéssel körbevéve, vagyis itt aztán tényleg nagyon inspiráló levegőt szívhatunk magunkba. Csend, természetközeliség, maga a pihenés fellegvára – nagyon piciben. A kávé minősége pedig ismert, ugyanazt hozza mint a nagytesó, akiről már nagyon sok ódát zengtünk, például ITT. Modernség, new-wave, padon ülés nézve a messzességbe. Ugye mennyire jól hangzik?

1031 Budapest, Graphisoft Park 

Steezy Café


A Steezy Café 100% fair trade kávét kínál – és remek hangulatot… és még több egészséget! Ha nem csak elmédet akarod megnyugtatni egy zajos nap közepén, hanem testednek is kedveskednél, jó néhány egészséges fogást találsz. Ha pedig édesszájú vagy, nos… akkor ez maga lesz a mennyország.  Igazi zöld mennyország!

1053 Budapest, Veres Pálné u. 10. 

Francesco Kávéház


Ha rejtvényt reggel szeretsz elmélyülni vagy relaxálni, a Francesco Kávéház a te helyed, hiszen a csupán 890 forintos tojásreggeli mellett a legfrissebb hírlapokat és magazinokat is megtalálod, hogy teli gyomorral és pallérozott elmével kezdődjön a nap. Ha nem kedveled valamilyen oknál fogva a jó erős olasz kávét, más forró italokkal is kezdheted a napot. Nem áruljuk el senkinek azt a reggeli fehér csokit…

1094 Budapest, Ferenc tér 11. 

Barako Kávéház


A Barako Kávéház igazi ízét az adja, hogy múltja 1948-ba nyúlik vissza – a Fülöp-szigetekre, ahol is ekkor alapították meg a Kae Umli Coffee Companyt. A 65 év alatt felhalmozódott tudást remek fülöp-szigeti kávéként szívhatod magadba. A 700 hektrányi kávéföldről biztsított, vulkanikus hegyek oldalain érlelt kávék igazi gasztronómiai utazásra invitálnak, hogy szárnyalj pihenés közben.

1023 Budapest, Török u. 3. 

Műhely Egyetem Café


Hol lehetne jobban ápolni elménket és lelkünket, mint a bölcsek gyülekezőhelyén? Az ELTE Bölcsészkarán található kávézóban remek reggelikkel indíthatjuk a napot, de valójában délben, délután és este is tökéletes hely arra, hogy kieresszük a fáradt gőzt és együnk egy szendvicset, egy egzotikus levest, egy rendkívüli süteményt egy sütőtökös forrócsokival egy kis bódító jazz meleg ölelésében. Nem csak egyetemistáknak!

1088 Budapest, Múzeum körút 6-8.