Stelázsi Kávézó, Étterem és Borbár: Egy új étterem a régmúlt bevált ízeivel

Egyedi borestek, magyaros ételek, „nagymamás” gondoskodás, borbolt és borászok, sommelier-ék, pohárnokok interaktív előadása vár a Nagyszombat utca és Lajos utca sarkán található Stelázsiban, ahol az á la carte-ra, a napi menüre és a boreseményekre egyaránt hangsúlyt fektetnek.

stelázsi

Ezek választékukban magasabb minőséget képviselnek az átlaghoz képest: nézzük például a tematikus Borvacsorákat, ahol rendszerint Kovács Antal háromszoros bajnok sommelier mutatja be a nedűket és étkeket a Nagyérdeműnek, vagy a

havonta jelentkező BorCsütörtököt

ahol egy-egy borászat mutatkozik be kiváló boraival, Papp Balázs kreatív chef által megálmodott kísérő finomságokkal, valamint Almási Ádám pohárnokunk szavaival. Szeptember hónapban Kúcs Gyula és Pincészete lesz a rendezvény vendége. Részletek, borok, fogások a stelazsietterem.hu weboldalon.

A Stelázsi célja, hogy kilépjen a megszokott, sablonos boros rendezvények árnyékából és olyan kötetlen beszélgetős eseményeket hívjon életre, ami talán hiányzik az általános boros repertoárból. Mindenkinek lehetősége van feltenni a „legbutábbnak tűnő” kérdést is és a többiek csak örülnek, hogy végre valaki meg merte kérdezni, de lehetőség van elbeszélgetni a borokkal kapcsolatos, lényegi kérdésekről is. Kezdettől fogva arra törekszenek, hogy a legegyszerűbbtől a legkomolyabb kérdésekre is kielégítő válaszokkal szolgáljanak.

Ezen túlmenően az étterem borshopként is funkcionál, a pincearon.hu azaz Kovács Antal webshopjának kézműves bor ékkövei a Stelázsiban is elérhetőek.