Mindenmentes nyers ételek csodájára járhatsz a Slow Foodiezban

Tételezzük fel, hogy nem vagy se vega, se vegán, pláne nem nyers vegán, de mondjuk lelkes gasztro kalandor és trendkövető vagy. A Slow Foodiezban garantált, hogy jót fogsz enni, amit immár másfél éve igazolnak az odajáró vendégek.

Teljesen eredeti elgondolás alapján a Slow Foodiez csapata a főtt ételeken keresztül mutat utat a nyers étkezés irányába. A szezonális zöldség- és gabonaalapú, ízletes napi menüvel megteremtik a komfort érzetet, de desszertként már belecsempésznek egy-egy nyers momentumot az étkezésbe.

A nem is olyan rég nyílt belvárosi étterem nyári kínálatát talán az jellemzi a legjobban, hogy félig nyers a bőséges, friss alapanyagok jóvoltából. Ez azt jelenti, hogy ezeket a sokszínű, kreatívan megalkotott ételeket nem sütik, főzik, hanem maximum 42 fokon aszalják. A legjobb hozadéka ennek, hogy így teljes értékükben hasznosulnak a szervezetben az alapanyagul szolgáló zöldségek, gyümölcsök és olajos magvak.

A nyers ételeknek a desszerteken keresztül szokás behódolni. Ezek a cukor-, tej- és lisztmentes sütemények a datolyától kapják az édes, természetes ízüket, krémességüket a kesudióból nyerik, ropogósságuk és értékes olajuk magvakból származnak.

Az étterem reggeltől estig várja a lelassulni vágyókat, akik mindig készek valami újra rácsodálkozni, időt és figyelmet szánnak az étkezéseikre és a szemet gyönyörködtető fogásokat szívesen költik el egy családias és modern hangulatú, barátságos közegben.