Léhűtő Kézműves Söröző: Ha jó sörre és finom falatokra vágysz

A léhűtők egykoron a sörgyár legunalmasabb munkáját végezték – a forró sörlevet kevergették, hogy gyorsabban hűljön. Az, hogy néha felületesen végezték a munkájukat, mindössze annak bizonyítéka, hogy felfogták hivatásuk totális értelmetlenségét – a sör ugyanis magától is kihűl, csak ki kell várni.

léhűtő

Az ő bölcsességük jegyében, és Gambrinus nagyobb dicsőségére alapították a Léhűtőt, ahol a budapestiek is megízlelhetik a kézműves sörforradalom gyümölcseit. A Léhűtőben hét sörcsapról kínálják a magyar söröket, míg a Léhűtő 2-ben négyről, folyton változó összetételben, beleértve a legfrissebb gerillasöröket és azokat a különlegességeket, melyeket a következő Főzdefeszt titkos listájáról lestek le.

léhűtő

A Léhűtő, craft beer bár lévén, könnyen nyitható vitrinekben (hűtőben, palackban) prezentálja a legjobb import IPA-kat és stoutokat, weizeneket és dubbeleket. Sörkorcsolyák tekintetében hosszútávon írják át a történelmet. 15 éves spanyol múlttal rendelkező szakácsuk keddtől csütörtökig a legfinomabb mediterrán tapasokat készíti, hamburgerekkel kiegészítve. A tulajdonosok célja egy olyan urbánus enteriőr megteremtése volt, melyben egyszerre nyer kifejezést a jó sör iránti tiszteletük és a sör új formái iránt érzett végtelen kíváncsiságuk:

egy olyan hely, ahol jól érzik magukat a léhűtők.

léhűtő

Tipp: Ha szeretnél a belváros szívében saját bárt egy este erejéig, lehetőséged van a Léhűtő 2 helyiségének kibérlésére. A terem maximum 40 fő befogadására és akár teljesen zártkörű rendezvények lebonyolítására is alkalmas.