Concept Eyewear: Az időtálló szemüvegek műhelye

A Concept Eyewear egy budapesti manufaktúra, ahol a minőséget és egyediséget előtérbe helyezve készítik a szemüvegeket.

Műhelyükben történnek azok a munkafolyamatok, melyek során a különböző alapanyagokból heteken át tartó kézi megmunkálás útján megszületnek a keretek. A minőséget a folyamatos ellenőrzés biztosítja, minden darab a lehető legtöbb odafigyeléssel került létrehozásra. A formát és a funkciót oly módon egyesítik, hogy

a végeredmény egy rendkívül időtálló kiegészítő legyen, melynek esztétikai értéke is kiemelkedő.

A márkára jellemző kísérletezés során születtek meg a hybrid modellek, melyek alapanyaga fa és acetát. A felhasznált nemes fa furnérok és az Olaszországból érkező (Mazzucchelli) acetátok színe és mintázata rendkívül változatos, így a napszemüvegek és optikai keretek sokfélesége garantált. Manufaktúrájuk előnye, hogy egyedi megrendeléseket is kiszolgál legyen az egy extrém forma, vagy egy rendhagyó méret.

Kiemelt figyelmet fordítanak továbbá a természetes anyagok használatára, valamint a gyártási hulladék minimalizálására. Az alapanyagul szolgáló fát kizárólag bio olajokkal kezelik, a felhasznált acetát pedig teljes mértékben biodegradálható.

A Concept Eyewear különlegessége a csapatmunkában is rejlik. Az alkotás és kivitelezés, az elképzelések fizikai formába öntése a tervezés és a gyártás összhangja nélkül elképzelhetetlen lenne.