Müpa HD – Swing All Stars | Senior Big Band & jazzdívák az Esernyősben

2018 Mar. 14.

Ezentúl az Esernyősben is elérhető a Müpa-élmény. A Müpa HD – Válogatás a Müpa felvételeiből című sorozatban látványos újcirkusz-produkciók, kortárs táncelőadások, klasszikus és könnyűzenei koncertek elevenednek meg újra a vásznon.

Ezúttal a Swing All Stars és Senior Big Band & jazzdívák koncertjét lehet visszanézni és -hallgatni.

Swing All Stars – A jubileumi jazzkoncertkínálat nem lenne teljes, ha nem képviseltetné magát benne a tradicionális jazz és annak stílusirányzatai, melyek kitartó népszerűségnek örvendenek idehaza. Jól mutatja ezt az eddig minden évben a Müpában megrendezett New Orleans Swing fesztivál, illetve az augusztus 20-ai Jazz a Palotában koncertkavalkád, amelyen hagyományosan a swingzenéé a főszerep.

A Swing All Stars cím nem nagyzol: minden hangszeren a műfaj legkiválóbb, remek stiláris felkészültséggel bíró muzsikusai szólalnak meg, és külön csemege, hogy a legnépszerűbb hazai tradicionális jazz-zenekarok vezetőit, Benkó Sándort (Benkó Dixieland Band), Bényei Tamást (Hot Jazz Band), Ittzés Tamást (Bohém Ragtime Jazz Band) és Finok Zoltánt (Jazz Steps) egy színpadon hallhatjuk. A házigazda – ahogy a rendszeresen a Müpába látogató swingrajongók megszokhatták – ez alkalommal is Szalóky Béla.