MÜPA HD – MR2 Szimfonik+ és Budapest Bár

2018 Jan. 17.

Ezentúl az Esernyősben is elérhető a Müpa-élmény. A Müpa HD – Válogatás a Müpa felvételeiből című sorozatban látványos újcirkusz-produkciók, kortárs táncelőadások, klasszikus és könnyűzenei koncertek elevenednek meg újra a vásznon.

Az MR2 Szimfonik+ a Müpából koncertek a magyar könnyűzene világából kiválasztott egy-egy zenekar egész estés, szimfonikus zenekarra áthangszerelt előadásait takarja, az MR Szimfonikusok közreműködésével.


A Budapest Bár megváltoztatta a véleményünket arról, hogyan szólal meg egy cigányzenekar. Nekik köszönhetően rég elfeledett dallamok kerültek be újra a köztudatba, és váltak a fiatalok kultúrájának részévé. A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban, és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. A zenekar húszas, harmincas évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és popslágereihez. Feldolgoztak Tom Waits-, Simon and Garfunkel-, Nick Cave-, LGT-, David Bowie-számokat, sőt Depeche Mode-ot is.

A belépés díjtalan.

Tovább az esemény Facebook-oldalára