Mega Barhesz Akadémia

2017 May. 14. -

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a fővárosban a szabadtéri Barhesz Akadémia. A tavaly is népszerű gasztronómiai esemény május 14-én vasárnap új helyszínen, a Szent István parkban vár minden érdeklődőt. A Barhesz Akadémia házigazdái Rubin Eszter a Barhesz című regény szerzője és Glitzenstein Sámuel rabbi lesznek. Segítségükkel bárki elkészítheti élete első barheszét.

A program kapcsolódik az Izrael Állam megalakulásának 69. évfordulóján rendezett függetlenségnapi rendezvényhez, melyet az Izraeli Kulturális Intézet, a Szochnut és Izrael Állam budapesti Nagykövetsége szervez. A résztvevők nem csak a zsidó kalács ízébe kóstolhatnak bele, a tradicionális sütés kulisszatitkaiba is betekintést nyerhetnek. A regisztrációt követően pedig mindenki saját kezűleg próbálhatja ki a helyszínen, különleges kemencék segítségével a tradicionális zsidó étel elkészítését, természetesen a szervezők által biztosított kóser alapanyagok felhasználásával.

A barhesz sütés 3 turnusban kerül megrendezésre, a szervezőknél 13.00-tól lehet jelentkezni a Barhesz Akadémia regisztrációs pultnál.
– 1. turnus kezdete: 14.00
– 2. turnus kezdete: 16.00
– 3. turnus kezdete: 18.00

Tovább az esemény Facebook-oldalára