Lehet jobb? – Pszichofilo Expo 2017 a Feldmár Intézet szervezésében

2017 Jun. 24. - 25.

A Feldmár Intézet első alkalommal rendezi meg a Lehet Jobb? Pszichológiai és Filozófiai Expót június 24-25-én, Budapesten, a Kossuth Klubban.

Ha valaki azt mondja, “Lehet jobb!”, felkiáltójellel, azonnal felmerül a kérdés: BIZTOS VAGY BENNE? A felkiáltójel dogma-veszélyes, lássuk be. Veszélyes mert, aki komolyan veszi, könnyen szégyenbe csúszhat. Ha lehet jobb és nekem nem az, akkor én hülye vagyok? A felkiáltójel toboroz, a kérdőjel viszont kinyit minden ajtót. Meghív és nem parancsol. Inspirál és nem agitál.

A PszichoFilo Expo egy kísérlet arra, hogy az eddig leginkább önmagukkal foglalkozók figyelmét a közösség ügyeire irányítsuk, olyan hangon szólva, olyan előadókat, résztvevőket szerepeltetve, akik nem csak intellektuálisan, de érzelmileg is megszólítják őket. Ez a seregszemle, reméljük sokakat ráébreszt a társadalmi felelősségre, arra, hogy ez nem elmélet, hanem húsba vágó valóság és mindennapi praxis. Az Expon előadnak a magyar szellemi élet nívós képviselői, mint Heller Ágnes, Feldmár András, Mérő László, Vekerdy Tamás, Bíró András.

A programok témakörökbe ágyazódnak, – Közösség, Szolidaritás, Szeretet, Szabadság, Emancipációs, Etika – a két napos programban hat idősávban előadások, kerekasztal beszélgetések, workshopok és különleges programok váltják egymást. Az új szerkezetben az előadásokról az interaktív programelemekre, panelekre, kerekasztalokra fókuszálunk inkább, így a látogatók különféle izgalmas perspektívával, megközelítési móddal találkozhatnak, több, az adott témákban jártas szakembert is meghallgathatnak.