Kiállításmegnyitó: Dan Reisinger – Szinek szabad játéka

2017 Oct. 10.

Az Esernyős kulturális térként és kávézóként működik 3 HÉV-megállónyira a Margit hídtól. Koncertek, kiállítások és filmek mellett igazi kávékülönlegességek várnak mindenkit Óbuda különleges hangulatú Fő terén, mint például Dan Reisinger – Szinek szabad játéka. 

„Művészi nyomatokból összeállított tárlatom lényege a színek egymásra hatása és bizonyos szabályokon belüli szabad játéka. Ha néha megszegjük a szabályokat (legyenek azok akár egyéni, vagy társadalmilag elfogadott, egyetemes szabályok), az élet minden területén megfigyelhetjük a kreatív energiák felszabadulását. A szabadság mindig valamilyen korlátok között értelmezhető.” Dan Reisinger

A kiállítás megtekinthető november 12-ig.

Az Izraelben élő, magyar származású művész 1934-ben született a Szerbia területén lévő Magyarkanizsán. Családját a holokauszt idején veszítette el, 1949-ben emigrált Izraelbe, ahol a jeruzsálemi Bezalel Művészeti Akadémián festészetet, szobrászatot és plakáttervezést tanult, majd brüsszeli és londoni művészeti tanulmányok következtek. A világhírű grafikus, festő, szobrász, dizájner munkáival a világ számos pontján találkozhatott a közönség, nevéhez plakátok, grafikai tervek, naptárak, csomagolástervek és logók fűződnek. Izraelben a formatervezés és tervezőgrafika újítójaként tartják számon, első jelentős nemzetközi szakmai sikerét az 1958-as Brüsszeli Világkiállítás díjnyertes plakátjával aratta. Hazánkban Dan Reisinger a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) címzetes egyetemi tanára, tagja a Magyar Plakát Társaságnak, 2004-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést.

Tovább az esemény Facebook-oldalára