Két megható film a 13. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál filmjeiből

2017 Mar. 29.

Március 29-én, este hétkor két lenyűgöző film vetítésére invitálunk titeket. A Re-Verzió film fesztivál keretein belül nézhetjük meg a lengyel A cselló jobb oldalán című és a magyar Balu című rövidfilmeket díjmentesen a budapesti Gólya presszóban.

BALU

Czakó Adorján / 2016 / Magyarország / 30 perc / magyar / angol felirattal

A filmet a Magyar Panorámában mutatta be a 13. Verzió, ahol a közönség szavazatai alapján 2. lett, a Sonitától alig lemaradva.

Kinga mosolygós, mindig vidám, tettre kész nő. 11 éves fia, Balu két éves korában beleesett egy kerti tóba, édesanyja a klinikai halál állapotából hozta vissza az életbe. A fiú azóta állandó felügyeletet igényel. A film az elfogadásról, életigenlésről és a feltétel nélküli és teljes odaadásról szól.

A CSELLÓ JOBB OLDALÁN

Aleksandra Rek / 2016 / Lengyelország / 37 perc / lengyel / angol felirattal

Ez a film nyerte a 13. Verzió Filmfesztivál Legjobb Emberi Jogi Diákfilmnek járó díját.

Dominik Połoński ragyogó csellista, aki leküzdötte a rákot, ám a betegség nyomott hagyott rajta. Részlegesen lebénult, és csak az egyik kezét tudja használni. Ez azonban nem tántorítja el, továbbra is gyakorol és koncertezik, csak egy másik repertoárral. Bár nem tud virtuóz darabokat előadni, tökéletesen kielégíti a kortárs zenei kísérletezés. Egy film a bámulatos akaraterőről, ami minden akadályt legyőz.