A Rickshaw mindig is kiváló, hamisítatlan ételekkel, illetve a keleti népekre jellemző, derűs vendégszeretettel, autentikus környezetben fogadta a távol-keleti csúcsgasztronómiára fogékony vendégeit. Most a cseresznyevirágzás jegyében a japán kultúra egyik legjelentősebb és legközismertebb ünnepe, a hanami kerül a középpontba. Április 5-9. között a megszokott távol-keleti ételeink mellett kiemelt figyelmet kapnak a japán fogások.
A hanami, melynek gyökerei a VIII. századig nyúlnak vissza, szó szerint virágnézést jelent. A március vége és május eleje közötti időszak a piknikek szezonja, amikor a cseresznye és a japán szilva virágzásában gyönyörködni vágyók a szabadban költik el ebédjüket vagy vacsorájukat. A kezdetekkor a hanami a pompázatos fák meditatív szemléléséről szólt, ma már azonban Japán-szerte, egy hónapon át tartó népünnepély.
Erről a szokásról emlékeznek meg a Rickshaw étteremben, ahol a pazar fogásokat lampionok fényénél koto zenét hallgatva, kimonó kiállítás díszletei között, maszkokban és korhű képekben gyönyörködve élvezhetik a vendégek.
Ezúton à la carte menünk mellett többek között ezeket a különlegességeket kóstolhatod meg:
Hanami Rickshaw tál yakitori csirkenyárssal, libamájas gyoza gombóccal,
sült Szent Jakab kagylóval és yuzu mártással, tonhal tataki szeletekkel,
Yakiniku szósszal és zöld szójababbal
Rickshaw rahmen leves chashu sertéssel, zöldségekkel és tésztával
Katsudon donburi tojással, zöldségekkel és zöldhagymával
Grillezett lazacfilé Teriyaki mártással, shimeji gombával, lótuszgyökérrel
és jázmin rizzsel
Zöldteával ízesített fagylalt, -madeleine és -crème brûlée
A négyfogásos menü ára személyenként 12 800 Ft.
Április 5-től 9-ig, azaz szerdától vasárnapig a Rickshaw étterem szeretettel vár mindenkit, aki érdeklődik a japán gasztronómia és kultúra iránt.
Nyitvatartás: szerda – vasárnap: 18.00 – 23.00
Cím: 1073, Budapest, Erzsébet krt. 43-49., a Corinthia Hotel Budapestben
További infót itt találsz.