Irodalom és bor felsőfokon – Esszencia Borszínház

2018 Jan. 26. - Feb. 23.

Az ESSZENCIA Borszínház 2016-ban azzal a szándékkal jött létre, hogy a művészeti ágakat a magyar borokon keresztül mutassa be. A legmagasabb színvonalat képviseli, minőségi fúzióval új értéket teremt, a kulturált borfogyasztást támogatja. Nagy hangsúly kerül a minőség és a mértékletesség népszerűsítésére.

Az előadásokon bemutatott 4 tételből álló borsor szorosan kapcsolódik az előadás témájához, hangulatához, esetenként a szerzőhöz, vagy valamilyen földrajzi helyszínhez. A borkóstoló az előadás közben zajlik, s miközben a sommelier által bemutatott bort kortyolgatja a néző, szívét-lelkét átadhatja a színpadon zajló művészeti élménynek.

Minden alkalommal valamilyen meglepetés is várja a nézőket: borkekszet, kézműves csokoládét vagy egyéb gasztronómiai különlegességet kínálnak a borok mellé.

Belépő: 5800 Ft, amely tartalmazza a 4 tételes borkóstolót sommelier közreműködésével, valamint egy kiegészítő kulináris élménykóstolót is.

Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ, Marczi -Színházterem – 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a

Az Esszencia Borszínház két kiemelt eseménye:

Hamvas Béla: a bor filozófiája

  • Részletek Rátóti Zoltán és Huzella Péter előadásában
  • Időpont: január 26. Péntek 19.30

Bor és a lányka

  • Petőfi, Balassi, Csokonai, Gárdonyi bordalai Szarka Gyula és zenekara előadásában
  • Szarka Gyula a zenélés mellett borászattal is foglalkozik a Badacsonyi Borvidéken. A 4 tételes borkóstolót saját pincészetéből válogatta, a sommelier szerepét is ő tölti be ezen az estén.
  • Időpont: február 23. Péntek 19.30