Élő színház az Esernyősben: Royal Shakespeare Company Live – Macbeth

2018 Apr. 11. -

Különleges színházi- és operaestek az Esernyősben! Áprilistól a Royal Shakespeare Company és a Royal Opera House válogatott produkcióit sugározzuk műholdról élőben az angliai előadással azonos időpontban, HD képminőségben és 5.1 hangformátumban.

Elsőként az RSC Macbeth előadása látható a Stratford-upon-Avonben található Royal Shakespeare Theatre-ből. Shakespeare legsötétebb pszichológiai thrillerjének modern felfogású rendezésében a csatából győztesként hazafelé tartó Macbeth a mocsárban három boszorkánnyal találkozik, majd felkavaró jóslatuktól vezérnyelve gyilkos útra lép.

A fennállásának 56. évfordulóját idén márciusban ünneplő The Royal Shakespeare Company a reneszánsz költőóriás és drámaíró szülővárosában, Stratford-upon-Avonban működik állandó társulattal. Ma már New York-ban és Londonban is van székhelye, a legjelentősebb olyan alkotóműhelyként tartják számon a Globe Színház mellett, amely Shakespeare szellemi örökségét ápolja. Az elmúlt évtizedekben számtalan kiemelkedő színházi produkció fűződött a társulat nevéhez, olyan sztárok főszereplésével, mint Mia Farrow, Ralph Fiennes, Kenneth Branagh és Judi Dench. Az intézmény 2013-ban kezdte meg a moziközvetítéseket, melyeket a kelet-európai régióban elsőként Budapesten láthatott a közönség, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

Élő színházi közvetítés angol nyelven, felirat nélkül

Jegyár: 2.000 Ft

Tovább az esemény Facebook-oldalára